Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc în capul de afiș al rundei a doua din conferința B

CSM Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc în capul de afiș al rundei a doua din conferința B

CSM CSU Oradea primește vizita lui CSO Voluntari în cel mai interesant meci din etapa a doua din conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Întâlnirea din Oradea Arena are loc vineri, 7 octombrie.

Bihorenii au arătat un joc în viteză și în multe rânduri spectaculos în Cupa României, acolo unde formația lui Cristian Achim a debutat oficial în sezonul 2022/2023. CSM Oradea s-a evidențiat prin procentajul triplelor înscrise în cele două meciuri ale turului inaugural, șapte jucători având minim 40% din spatele arcului de cerc. Mai mult, „leii roșii” au fost echipa cu cea mai mare medie de puncte, 97.0, fiind singura care în ambele partide a marcat 90+ puncte.

CSO Voluntari a replicat cu trei victorii în ultima perioadă după pierderea SuperCupei, în acest interval jucând cu nou-promovatele și cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Ilfovenii au ajuns la șase meciuri oficiale în acest sezon, pe lângă cele de pe plan intern având și două în preliminariile BCL, iar în jumătate din cazuri a încasat sub 65 de puncte.

Duelurile dintre Oradea și Voluntari au devenit cu miză tot mai mare în ultimul an și jumătate, combatantele luptând pentru trofeul Cupei României în 2021, iar apoi în stagiunea precedentă CSO Voluntari a ajuns în premieră în finala LNBM după o semifinală câștigată în minim de meciuri cu CSM Oradea. Per total, ilfovenii conduc cu 6-2 în cazul meciurilor directe, singurele ocazii în care fosta campioană a țării a putut învinge fiind când a marcat peste 95 de puncte.

Față de seria din penultimul act al campionatului precedent ambele grupări au trecut prin schimbări, Oradea alegând să treacă pe un sistem small ball acum, iar Voluntari s-a întărit pentru participarea în Europa pentru al doilea an consecutiv. Fundașii „leilor roșii” au devenit Erick Neal, Tudor Gheorghe și Justin Carter, iar Donatas Tarolis s-a întors în LNBM, în timp ce la Voluntari au venit, printre alții, nume cu experiență cum ar fi Darko Planinic sau Tekele Cotton, și la capitolul autohtonilor au punctat cu Lucas Tohătan, respectiv Dragoș Axinte.

Întâlnirea dintre CSM Oradea și CSO Voluntari are loc vineri, 7 octombrie, de la ora 19.45 în fieful bihorenilor, meciul putând fi urmărit pe Digisport 3, Prima Sport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!