Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea trece la limită de SCM U Craiova și obține al treilea succes consecutiv în Liga Națională

CSM Oradea trece la limită de SCM U Craiova și obține al treilea succes consecutiv în Liga Națională

CSM CSU Oradea a fost aproape să irosească un avantaj de 21 de puncte în confruntarea cu SCM Universitatea Craiova, impunându-se cu 63-61 în derby-ul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucat sâmbătă (09.04) în Arena Antonio Alexe.

Oradea a început cu un prim 5 alcătuit din Holt, Fometescu, Richard, Green și Gavrilovic, iar Craiova a replicat cu formula Franklin, Qualls, Gavriloaia, Hawley și Kennedy.

Bihorenii au condus în primele minute și diferența a devenit de două posesii, 6-2 cu coșul lui Richard, Gavriloaia răspunzând imediat pentru olteni. Qualls a marcat de două ori consecutiv și Craiova prelua conducerea la 8-6, de unde a venit un run de 10-0 pentru „leii roșii”, Cătălin Baciu remarcându-se în această perioadă cu șapte puncte și tabela a indicat 16-8 pentru gazde. Vîrnă a întrerupt seria bună a orădenilor și Qualls și-a adus formația la trei puncte în spate, 16-13, sfertul inaugural terminându-se cu 20-15 pentru CSM Oradea.

Aproape două minute au trecut până la primele puncte din cel de-al doilea sfert, semnate de către Blaj-Voinescu, apoi Franklin și-a împărțit perechea de libere și a ratat oportunitatea să o țină pe Craiova la o posesie în spate, 22-18. Oradea a prins încă un run, de data aceasta de 10-3 și Kris Richard a punctat pentru 32-21 la jumătatea sfertului, avantajul amfitrionilor continuând să crească și Ogden respect Richard au contribuit pentru 40-22, la cabine intrându-se cu 42-23 în favoarea vicecampioanei României.

Formația lui Cristian Achim a controlat lupta în privința punctelor din căciulă în prima parte, 32-10, din acțiune având peste 50% procentaj, iar Craiova avea puțin mai mult de 30%. Șapte marcatori erau în tabăra bihoreană după 20 de minute, perioadă în care Mark Ogden avea 12 puncte marcate, cu 6/7 din acțiune.

Holt a dus-o pe Oradea la peste 20 de puncte în față în primele minute din cel de-al treilea sfert, 46-25, Green transformându-și ulterior ambele libere, de unde Hawley a replicat cu un lay-up după o intercepție (48-30). Holt a scuturat plasa din spatele arcului de cerc și a încheiat o perioadă de două minute fără coș pentru roș-albaștrii, 51-31, Craiova prinzând un parțial de 11-1 în următoarele trei minute. CSM Oradea conducea cu 54-44 la intrarea în sfertul patru.

„Leii Băniei” s-au apropiat la șapte puncte în debutul celui de-al patrulea sfert, 54-47, Green aducând primul punct al orădenilor apoi, de la linia de fault. Americanul și-a împărțit din nou perechea de libere (56-47), oltenii punctând prin Gavriloaia și Hawley, diferența strângându-se la 56-51. Craiova a pierdut două posesii la rând în decurs de câteva secunde, Nicolescu finalizând cu dunk pentru 59-51, moment în care oaspeții cereau time-out, Oradea mărindu-și avantajul la unul format din două cifre cu două minute și jumătate până la final. Craiova a interceptat rapid o minge și venea la 61-55, Qualls reducând ecartul la unul minim, 62-61, cu două aruncări precise de afară. Ogden a adus ultimul punct pentru Oradea, Qualls având șansa să ducă meciul în prelungiri, dar a ratat și bihorenii au câștigat cu 63-61.

CSM Oradea are 18-7 bilanț în campionat și va avea o deplasare la Timișoara, pentru un meci restant, în vreme ce SCM U Craiova coboară la 16-10 și urmează să primească vizita lui CSO Voluntari.

Mark Ogden a contribuit cu 15 puncte și 4 recuperări la victoria orădenilor, urmat de Stephen Holt (10 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții), alți 7 jucători fiind pe lista marcatorilor. Michael Qualls a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 22 de puncte, 3 recuperări și 2 intercepții.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!