Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea, victorie pe teren propriu în disputa cu Dinamo

CSM Oradea, victorie pe teren propriu în disputa cu Dinamo

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci al seriei cu CS Dinamo București din playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 76-58 marți (03.05) în Arena Antonio Alexe.

CSM Oradea a debutat în formula Richard, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic, iar Dinamo a replicat cu un prim 5 alcătuit din Tarrant, Coconea, Williams, Jackson și Clanton.

Dinamoviștii au putut conduce în primele minute ale partidei, cel mult cu două posesii, 8-4, de unde Oradea a revenit cu o serie de opt puncte la rând și Richard își ducea formația în față, 12-8. Mandache și Calenic au ținut ecartul de o posesie apoi, fostul campion cu CSM Oradea egalând situația (15-15) și cu un minut înaintea finalului sfertului inaugural a punctat pentru 20-19. Gazdele au prins o altă serie de puncte la rând și au reușit să întoarcă, având 24-20 la finalul primelor 10 minute. Formația lui Cristian Achim avea 5 posesii pierdute în acest interval de timp, iar Dinamo 4.

„Leii roșii” au pus 10 puncte între în prima parte a sfertului secund, perioadă pe care au deschis-o cu un run de 14-3 și Ogden a punctat de la distanță pentru 38-23. Holt a înscris după o recuperare ofensivă și prelungea seria bihorenilor și Richard mărea ecartul la +20 cu aruncarea bună de la distanță, 43-23. Calenic a întrerupt seria excelentă a Oradiei (45-25) și Mandache a tăiat încă puțin din avantajul gazdelor, până la răspunsul lui Richard. CSM Oradea a intrat la cabine cu o diferență importantă de puncte, 49-32.

Oradea a prins o repriză excelentă pe ambele faze, având 62% procentaj la aruncări, cu 53% de la distanță și a încasat puțin peste 30 de puncte. Trei jucători erau în double digits, Richard și Markovic de la Oradea, respectiv Mandache de la Dinamo.

Amfitrionii au avut trei minute fără coș încasat în debutul sfertului trei, Korita marcând pentru 53-34, același jucător dinamovist fiind precis ulterior de la distanță la jumătatea parțialului. Bobe Nicolescu a oprit o perioadă de patru minute fără coș pentru Oradea (56-37), Korita răspunzând imediat tot cu o aruncare de 3 puncte și apoi a transformat o liberă acordată pentru tehnicul primit de Ogden (56-41). Oaspeții au venit la 56-46, Korita rămânând în formă excelentă pentru acest sfert, CSM Oradea conducând cu 58-50 la finalul parțialului al treilea.

Bucureștenii au continuat să reducă din handicap și Williams a marcat de la distanță (58-53), în partea cealaltă a terenului Nicolescu refăcând un ecart de trei posesii. Ogden a făcut 63-53 cu un alley-oop spectaculos și Richard a dus diferența la +12, de unde Mandache a replicat cu o triplă, 65-56. Formațiile s-au întrecut în ratări apoi, Clanton și Gavrilovic având o altercație, americanul încasând un fault antisportiv, iar jucătorul Oradiei a fost sancționat cu greșeală tehnică (66-57), ulterior Williams împărțindu-și perechea de libere. Finalul partidei a fost fragmentat, cu mai multe faulturi, CSM Oradea impunându-se cu 76-58.

Meciul doi se joacă la București, vineri (06.05) de la ora 17.30.

Kris Richard a contribuit cu 14 puncte, 4 recuperări și 4 assist-uri la succesul bihorenilor, urmat de Stephen Holt și Mark Ogden, ambii cu 13 puncte și Nikola Markovic a încheiat în double-double, 12 puncte și 10 recuperări. Andrei Mandache și Lawson Korita au marcat câte 13 puncte pentru Dinamo.

*foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Primul meci
    Castigat de CSM nu fara oarecare emotii in repriza secundă.Cred ca Achim ar trebui sa incerce si varianta cu Jovanovic conducator de joc.
    Poate este mai creativ si cu mai multa imaginatie in joc!

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Ce s-a vazut din sala
    Mai exact din spatele bancii oaspetilor. Un meci de play-off extrem de bun, din punctul meu de vedere intre doua echipe care au aratat foarte bine in primul rand fizic si psihic, un meci din care nu a lipsit combativitatea nici macar o clipa, ceea ce zic eu este o conditie sine qua non pentru un meci din faza eliminatorie. Dinamo mult mai buna decat mi-am imaginat, felicitări.
    Este clar din punctul meu de vedere ca atuul principal al dinamovistilor il reprezinta antrenorul turc, un tactician de exceptie, insa cred ca meciul din sezonul regulat din Antonio Alexe i-a creat o falsa impresie despre ce inseamna CSM. Din ce am vazut din sala se astepta sa castige, ceea ce sigur ca este perfect normal, insa era foarte clar ca va fi extrem de greu pentru ei. In momentul in care a vazut ca Oradea marcheaza cos dupa cos si se apara foarte bine ducandu-se la 20+ a avut o cadere nervoasa si asta a fost transmisa si jucatorilor bucuresteni, de aceea am vazut in partea a doua multe faze controversate, inclestari verbale sau chiar fizice. Una peste alta s-a vazut ca au fost foarte montati sa vina la Oradea si sa plece cu 1-0, cred ca e mare lucru daca antrenorul turc a reusit se le capaciteze mintea in 3 luni de asa natura incat sa fie fermi convinsi ca pot sa castige intr-o arena atat de "grea" un meci 90% decisiv cu vicecampioana României.

    Va fi greu in București si sincer nu as vrea sa vad un meci 3 cu Dinamo!

    cu 2 ani în urmă (04.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!