Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești a început pregătirile pentru sezonul 2023/2024

CSM Petrolul Ploiești a început pregătirile pentru sezonul 2023/2024

CSM Petrolul Ploiești a început în această săptămână pregătirile pentru sezonul 2023/2024, iar în cursul zilei de miercuri (16.08) a avut loc primul antrenament pentru formația în galben și albastru.

Absenți de la prima sesiune de antrenament au fost trei jucători tineri (Codruț Dinu, Petru Voiculescu și David Rașoga), doi dintre ei implicați recent la Campionatul European U16 - Divizia B de la Pitești, iar altul este în pregătire cu naționala U15 de baschet 3x3 pentru Gimnaziada din Brazilia din perioada 19-27 august.

Prahovenii au anunțat pe site-ul clubului sosirile lui Petru Voiculescu și Tudor Pîrvu, ambii născuți în 2007. Voiculescu a jucat la Europeanul U16 de la Pitești, în timp ce Pîrvu s-a aflat și el în lot până la un punct, dar s-a accidentat și a ratat turneul final. În plus, CSM Petrolul Ploiești a notat și faptul că Vlad Negoițescu se antrenează cu echipa, iar situația acestuia va fi lămurită în zilele următoare.

Voiculescu și Pîrvu au mai multe medalii în întrecerile naționale de juniori pentru Dan Dacian București sau CSU ASE București, iar primul a reușit la Europeanul U16 să fie al treilea marcator al României, cu medii de 10.4 puncte și 4.4 recuperări.

Pe lângă lotul de jucători, unde i-au adus în această vară și pe Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Reggie Johnson, Shane Henry sau Kenny Carpenter, galben-albaștrii s-au întărit și la nivelul staff-ului tehnic. CSM Petrolul Ploiești are un scouter sârb, în persoana lui Nemanja Tomic, tehnician în vârstă de 35 de ani cu experiențe în trecut la academia lui Partizan Belgrad sau la nivel de seniori alături de Borac Banja Luka din Bosnia-Herțegovina.

Prahovenii vor avea în această vară cinci partide amicale, trei pe teren propriu și două în București, după următorul program:

  • 27 august - vs. Rapid București (deplasare)
  • 1 septembrie - vs. CSO Voluntari (acasă)
  • 3 septembrie - vs. Laguna București (deplasare)
  • 6-8 septembrie - Turneu la Ploiești (participă CSM Galați și CSM Focșani)

CSM Petrolul Ploiești va debuta oficial în noul sezon în perioada 15-17 septembrie, în Cupa României. Ploieștenii fac parte din grupa D alături de SCM U Craiova și SCM Timișoara, partidele fiind programate în Bănie. În campionat, CSM Petrolul face parte din Conferința B și va avea primul joc în jurul datei de 23 septembrie, la Pitești.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!