Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești a transferat un campion al Elveției

CSM Petrolul Ploiești a transferat un campion al Elveției

CSM Petrolul Ploiești a anunțat transferul conducătorului de joc american Kwamain Mitchell, ultima dată la Fribourg Olympic, formație cu care a câștigat titlul în Elveția și a jucat în preliminariile BCL.

Mitchell, în vârstă de 32 de ani, a jucat în 36 de meciuri pentru Fribourg în campionat, contribuind cu medii de 9.7 puncte, 3.6 assist-uri și 2.1 recuperări, în 24.5 minute pe întâlnire. El a cucerit titlul în Elveția alături de Fribourg.

Americanul a evoluat și în preliminariile BCL pe parcursul stagiunii 2021/2022, unde formația sa a întâlnit-o pe U-BT Cluj-Napoca. Mitchell a terminat atunci cu 9 puncte (4/9 din acțiune), 3 recuperări și 2 pase decisive.

În cariera sa, jucătorul de pe poziția 1 a fost la Usti nad Labem (Cehia), AZS Polfarmex Kutno (Polonia), Ventspils, Valmiera (ambele din Letonia), Nantes Atlantique, JA Vichy Clermont Metropole (ambele din Franţa), Spartak Vladivostok (Rusia), Mladost Zemun (Serbia și Liga Adriatică), respecitv la Universitatea St. Louis (2008-2013).

El a fost desemnat jucătorul anului în Cehia (2014), când a participat și la All-Star Game-ul campionatului, respectiv jucătorul anului și MVP-ul finalei din 2016 în Letonia.

Mitchell este cel de-al treilea străin anunțat de gruparea prahoveană, după Kenney Funderburk și Veljko Brkic.

*foto: La Liberte

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!