Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești caută a cincea victorie pe teren propriu în LNBM

CSM Petrolul Ploiești caută a cincea victorie pe teren propriu în LNBM

CSM Petrolul Ploiești și CSM Târgu Mureș se întâlnesc în etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida din Sala Olimpia fiind programată pentru miercuri seara, 4 ianuarie.

CSM Petrolul este printre formațiile în formă din Conferința A, prahovenii având trei victorii la rând în ultimele meciuri din anul 2022. Fiecare joc dintre cele menționate s-a încheiat la o diferență de minim 10 puncte, în ultimele două cazuri Ploieștiul reușind să marcheze peste 90 de puncte. Aceste prestații ofensive au ajutat la creșterea mediei de puncte pe întâlnire, capitol la care formația în galben-albastru este pe poziția a cincea.

Mureșul are o singură victorie în ultimele șase partide, dar în patru ocazii a reușit să cedeze la diferențe de maxim 10 puncte, după prestații bune. Pe finalul anului calendaristic precedent, nou-promovata a evoluat în fața propriilor fani, trecând de CSU Sibiu (81-76) și apoi a cedat contra lui U-BT Cluj (79-89), diferența făcându-se în ultimele minute.

Situația în clasament diferă mult înaintea acestui duel direct, Ploieștiul fiind cu 8-3 bilanț pe poziția a treia, iar Mureșul se află pe locul 7 cu 3-8, doar Miercurea Ciuc și Târgu Jiu încasând mai multe eșecuri în Conferința A.

În tur diferența a fost minimă, CSM Petrolul câștigând la Târgu Mureș cu 87 la 86, atunci Veljko Brkic și Andris Misters fiind liderii prahovenilor cu 26, respectiv 21 de puncte. Mureșul a avut cinci oameni în double figures, dar a cedat mai multe posesii și la cifrele din acțiune a fost sub adversari.

Aceste echipe au medii de peste 80 de puncte pe meci, fiind printre formațiile eficiente, dar și cu procentaje de prima jumătate a clasamentului din spatele arcului de cerc. Individual, ambele au jucători aflați în Top 10 la anumite capitole statistice.

Duelul de la Ploiești va avea loc miercuri seara, 4 ianuarie, începând cu ora 18.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Kádar Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!