Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești debutează în grupa 11-18 împotriva lui CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești debutează în grupa 11-18 împotriva lui CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești primește vizita celor de la CSM Focșani în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida de miercuri (08.02) reprezentând debutul prahovenilor în faza a doua a campionatului.

Ploieștiul a suferit cinci înfrângeri la rând de la trecerea în anul 2023 și a ratat prezența în Top 10, iar în grupa 11-18 a intrat cu al doilea cel mai mare număr de victorii, după CSM Galați. CSM Focșani a debutat deja în faza secundă, cu succes, după ce a trecut cu 79-72 acasă de CSM Târgu Mureș.

Vrâncenii au dat al treilea marcator al etapei precedente, pe Adika Peter-McNeilly, acesta remarcându-se cu 28 de puncte în duelul cu Târgu Mureș. Doar Roberts Blumbergs (CSU Sibiu) și Shamiel Stevenson (CSM Târgu Jiu) l-au depășit pe jucătorul lui CSM Focșani la acest capitol.

În precedentele două întâlniri directe din LNBM, CSM Petrolul a reușit de fiecare dată să câștige cu același număr de puncte marcate, 86. Primul duel a necesitat o repriză suplimentară, atunci prahovenii reușind să recupereze un deficit de 12 puncte în drumul spre victorie.

Cifrele țin cu Ploieștiul, echipă care este a treia în campionat la media de assist-uri, a patra la eficiență, prima la recuperările defensive și a doua la procentajele din spatele arcului de cerc. CSM Focșani stă foarte bine în schimb la recuperările defensive, capitol la care are a doua medie din Liga Națională, respectiv la intercepții, unde e a patra.

CSM Petrolul caută cu această ocazie prima victorie din 2023, formația galben-albastră nereușind să se impună pe teren propriu încă în situațiile în care era condusă la pauză sau după 30 de minute. De partea cealaltă, CSM Focșani are 0-6 departe de casă când e în dezavantaj la finalul celui de-al treilea sfert.

Meciul din Sala Olimpia va avea loc miercuri, 8 februarie, începând cu ora 18.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!