Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești face diferența în ultimul sfert la Târgu Jiu

CSM Petrolul Ploiești face diferența în ultimul sfert la Târgu Jiu

CSM Petrolul Ploiești a obținut a șasea victorie stagională în Liga Națională de Baschet Masculin după ce a trecut cu 74-64 de CSM Târgu Jiu pe terenul gorjenilor într-un meci de duminică seara (11.12) care a contat pentru etapa a 10-a.

Târgu Jiu: Dylan Frye, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas

Ploiești: Kwamain Mitchell, Octavian Popa Calotă, Andris Mister, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, Popa și Popa Calotă punând două posesii în față pentru Ploiești la 6-10, apoi Agafonov avea să oprească perioadă puțin mai reușită a oaspeților cu liberele sale. Stevenson putea reduce la 15-17 tot de la linia de fault, Codruț Dinu scuturând apoi plasa de la distanță și sfertul inaugural se termina cu liberele lui Porter Troupe, 17-20 pentru CSM Petrolul. Gorjenii întorceau situația la scurt timp cu un run de 6-0 în decurs două minute, apoi Funderburk și Brkic o ajutau pe Petrolul să revină la conducere, 25-27, CSM Târgu Jiu găsind mereu puterea să egaleze și gorjenii chiar intrau în avantaj la cabine, Cannefax și Penciu marcând pentru 38-32.

Handicapul a scăzut repede la un singur punct, apoi CSM Târgu Jiu a putut să pună într-un mod destul de constant două posesii între (44-39), după câteva reușite pentru Frye și Cannefax venind rândul lui Porter Troupe să puncteze la 53-44. Milin avea să înscrie coșuri consecutive (56-51) și Brkic închidea sfertul trei, 56-53 pentru gazde. CSM Târgu Jiu conducea încă la 62-60 cu puțin sub opt minute rămase din joc, din acel moment prinzând o perioadă extrem de slabă și CSM Petrolul a putut să întoarcă decisiv cu un parțial de 14-2, ultimul coș al întâlnirii venind cu 2:45 minute înainte de final prin Misters. CSM Petrolul Ploiești a putut câștiga astfel în deplasare cu 74 la 64 și a ajuns la a șasea victorie în campionat, iar oponenții rămân în continuare fără victorie în Conferința A.

CSM Târgu Jiu a coborât la 0-9 bilanț și o să aibă etapă liberă, iar CSM Petrolul a ajuns la 6-3 și o să primească vizita Rapidului.

Veljko Brkic a adunat 20 de puncte și 15 recuperări, următorii marcatori pentru învingători fiind Andris Misters (13 puncte, 5 recuperări) și Kwamain Mitchell (10 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții).

Shamiel Stevenson (15 puncte, 6 recuperări) și Andriy Agafonov (12 puncte, 2 recuperări) au fost singurii în double figures pentru CSM Târgu Jiu.

*foto: csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    incredibil petrolul
    pentru o echipa promovata de doua sezoane, joaca cu mult tupeu ploiestenii. parca au asteptat sa isi ia revansa, dupa anii de liniste post asesoft. pacat de tg jiu, sper sa obtina o victorie in acest sezon in care nu se regasesc deloc pe teren

    cu 1 an în urmă (24.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!