Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești îi provoacă Rapidului primul eșec în deplasare în Conferința A

CSM Petrolul Ploiești îi provoacă Rapidului primul eșec în deplasare în Conferința A

CSM Petrolul Ploiești a trecut cu 92-61 de Rapid București în deschiderea etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul contând pentru Conferința A. Prahovenii au profitat de cifrele foarte slabe din acțiune pentru Rapid și și-au luat revanșa pentru eșecul din tur.

Ploiești: Kwamain Mitchell, Octavian Popa Calotă, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Rapid: Vaidas Kariniauskas, Matei Dorneanu, Chris Evans, Tyler Stone, Alexandru Olah

Stone deschidea scorul cu un three-point play după atacuri repetate în care ambele echipe n-au fost precise, același jucător păstrând apoi o diferență de trei puncte în favoarea Rapidului, Mitchell înscriind pentru 4-5. Cele două echipe au suferit la nivelul aruncărilor, giuleștenii având procentaje mult mai slabe în prima jumătate a sfertului inaugural, prin reușita lui Mitchell ploieștenii venind la conducere, apoi Kariniauskas înscria din spatele arcului de cerc pentru 7-8. Prahovenii au condus în mai multe rânduri în partea a doua a acestui parțial, Bogdan Popa punând două puncte cu sticla (16-12) pe o fază rapidă, scorul la finalul primelor 10 minute fiind 16-14 în favoarea gazdelor, cei de la Rapid având sub 25% procentaj din acțiune.

Rapidiștii au fost și de data aceasta cei care au punctat primii, întorcând rezultatul pentru 16-19 cu reușitele lui Stone și Barovic, apoi Augburns aducea gazdele din nou la conducere și după cele două puncte ușoare ale lui Milin (22-19) venea un time-out pentru oaspeți. CSM Petrolul păstra o diferență de trei puncte și după desprinderea lui Milin de lângă Olah se ajungea la 26-21, cel din urmă fiind precis pentru Rapid pe atacul viitor și cu tripla lui Brkic ecartul creștea la +6. Mitchell își continua repriza foarte productivă și CSM Petrolul mergea la 32-25 prin tripla americanului, avantajul la pauză fiind în cele din urmă de 9 puncte, 37-28, asta după ce galben-albaștrii au condus și la +12.

CSM Petrolul a început excelent repriza secundă și cu un run de 10-2 ajungea să conducă cu 47-30, scor la care Tudor Costescu solicita un timp de odihnă. Seria excelentă pentru gazde continua și după acel moment, Mitchell și Misters ducând diferența la 21 de puncte, iar după reușita lui Brkic de la 54-33 venea încă un time-out pentru Rapid. Gîrbea îi aducea pe oaspeți după mai multe atacuri la o diferență mai mică de 20 de puncte, 58-39, Ploieștiul intrând în sfertul final cu 64-41 pe tabelă după un parțial dominat în totalitate.

Funderburk era precis de la distanță în primele minute din sfertul patru (69-44), diferența devenind iar de +25 prin liberele lui Milin, iar Brkic făcea 73-48 cu un layup. CSM Petrolul a continuat să înscrie puncte ușoare din căciulă și Misters ducea scorul la 78-51, Evans replicând cu o triplă și apoi Brkic avea șansa unui three-point play la jumătatea acestui ultim parțial. Bilinovac reușea a patra aruncare bună pentru Rapid în sfertul final (80-59), într-un final CSM Petrolul Ploiești obținând un succes clar în duelul cu giuleștenii, 92 la 61.

CSM Petrolul (7-3 bilanț) are meci la Miercurea Ciuc înaintea Crăciunului, iar pentru Rapid (7-3) urmează un meci în devans pe terenul lui U-BT Cluj, după care în etapa a 12-a o să primească vizita lui CSM Târgu Jiu.

Veljko Brkic a contribuit cu 23 de puncte și 13 recuperări la succesul galben-albaștrilor, următorii marcatori fiind Kwamain Mitchell, Kenny Funderburk Jr. (ambii 17 puncte), respectiv Matija Milin (11 puncte, 3 recuperări).

Tyler Stone (16 puncte, 9 recuperări, 3 assist-uri) și Vaidas Kariniauskas (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) au fost singurii rapidiști în double figures.

*foto: Facebook Baschet Rapid

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sunteti siguri
    ca acesta este scorul ? :) Mie nu-mi vine sa cred, am recitit relatarea si nu vad niciun motiv al acestei diferente ( accidentari, eliminari etc ). O fi jucat Ploiestiul excelent, dar totusi 30 puncte diferenta ?! O sa incerc ca sa vad meciul pe Youtube, sa ma convig ca a jucat Rapidul pe care atit eu cit si altii l-am considerat a fi o nuca foarte tare si pretendenta la primii 4. Nu stiu ce sa cred...

    cu 1 an în urmă (16.12.2022)
    • Marcu Andrei:

      Hmmm.. semne de intrebare
      De ce ai semne de intrebare, chiar subestimezi CSM PETROLUL PLOIESTI?
      Da într-adevăr RAPIDUL este una din cele mai bune echipe din tara (la momentul actual) dar de ce nu te poti impaca cu ideea ca PETROLUL o depaseste?

      cu 1 an în urmă (16.12.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Departe de mine
      gîndul de a subestima Ploieștiul. Mirarea mea era dată de cît de prost a jucat Rapidul ca să rezulte o diferență de peste 30 puncte. Din ce am văzut pînă acum Ploieștiul joacă un baschet plăcut iar pronosticul meu pentru campionatul acesta este locul 6-7. Cu U-BT ploieștenii au jucat bine de tot. La ce fluctuații de formă văd la Craiova, Rapid, Voluntari, Dinamo nu mă mai hazardez să dau vreun pronostic, așa că Ploieștiul ar putea bate la poarta Big 4. Deocamdată văd clar U și Oradea în primele 4. Să nu uit să amintesc de Timișoara și aici cu fluctuații mari.

      cu 1 an în urmă (16.12.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!