Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești, în fața unei noi deplasări în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești, în fața unei noi deplasări în grupa 11-18

Laguna Sharks București și CSM Petrolul Ploiești deschid ziua de baschet de sâmbătă, 18 martie, din Liga Națională, duelul acestora contând pentru runda a 23-a a întrecerii.

Prahovenii conduc ierarhia în grupa 11-18, acolo unde stau cu 8-2 bilanț după confruntările din tur și sunt la egalitate cu CSM Galați, formație pe care au învins-o ultima dată cu 84 la 77. De când a început faza secundă, CSM Petrolul a făcut un singur pas greșit, acasă la Steaua (93-95), în rest având trei meciuri câștigate și în toate a marcat minim 80 de puncte.

Laguna luptă să evite retrogradarea, după primele patru meciuri din faza secundă având un singur succes, tocmai în cel mai bun meci ofensiv. Bucureștenii au trecut la începutul lunii martie acasă cu 89 la 86 de CSM VSKC Miercurea Ciuc. Pe lângă ciucani, Laguna Sharks este în luptă directă cu CSM Târgu Jiu, aceste două având 2-8 bilanț, iar „rechinii” stau cu 1-9.

Pe 27 februarie s-au întâlnit Laguna Sharks și CSM Petrolul Ploiești, atunci fiind o restanță după ce prahovenii au solicitat inițial reprogramarea partidei. Meciul a fost primul în LNBM după Final 8-ul Cupei României de la mijlocul lui februarie și s-a terminat cu un succes categoric pentru CSM Petrolul, 104-74.

De când a debutat faza secundă a Ligii Naționale, Ploieștiul este singura echiăă cu o medie de peste 90 de puncte marcate pe întâlnire, Laguna Sharks fiind la polul opus al ierarhiei din acest punct de vedere, aflându-se deasupra lui Dinamo și a Timișoarei, cu 74 de puncte pe meci. De asemenea, CSM Petrolul conduce ierarhia la assist-uri și are al doilea procentaj la aruncările de două, respectiv trei puncte, fiind și printre formațiile care adună peste 25 de recuperări defensive în medie.

La nivel individual, Veljko Brkic și Lukas Aukstikalnis se remarcă în mod special din cele două tabere, cei doi având aproape medii identice la puncte, cu un mic avantaj pentru sportivul Ploieștiului (17.2 – 17.0 puncte pe meci). Brkic este în Top 10 din campionat și la procentajele aduse în zona aruncărilor de două puncte (67.5%), iar Bogdan Popa este unul dintre cei mai eficienți din spatele arcului de cerc (58.3%), în timp ce Aleksandre Phevadze are peste 55.5% din acțiune pentru Laguna Sharks.

Nou-promovata are două victorii în total pe tot parcursul stagiunii, ambele fiind obținute pe teren propriu. Laguna Sharks a reușit să câștige aceste două partide la diferențe de cel mult cinci puncte, dar are o medie scăzută pe plan ofensiv acasă, de doar 67.2 puncte pe meci. CSM Petrolul stă bine în deplasare când conduce la pauză ori după trei sferturi, în acest caz din urmă având 4-1 bilanț și reușește să înscrie în medie 78.4 puncte pe teren străin.

Duelul dintre Laguna București și CSM Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 17.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!