Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești încearcă să întrerupă seria înfrângerilor din Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești încearcă să întrerupă seria înfrângerilor din Liga Națională

Faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează în cursul serii de sâmbătă, 27 ianuarie, și pentru formațiile CSM Petrolul Ploiești, respectiv CSM Târgu Jiu. Acestea vor fi adversare în grupa 11-18.

Gorjenii au păstrat șanse matematice pentru calificarea în Top 10 până spre finalul fazei inaugurale, dar în cele din urmă au cedat într-o manieră clară într-un duel decisiv cu CSO Voluntari și nici rezultatul meciului dintre Dinamo și Timișoara nu i-a ajutat. Ulterior, formația pregătită de Kresimir Basic a pierdut la Timișoara în ultima rundă a Conferinței A, astfel că a intrat cu 5-1 în grupa 11-18.

Prahovenii, de partea cealaltă, se află la jumătatea noului clasament cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri, în urma parcursului din Conferința B. Elevii lui Mihai Popa sunt la două victorii în spatele grupului Timișoara-Târgu Jiu-Craiova și împart același bilanț cu CS Vâlcea. Ploieștiul a încheiat prima fază a întrecerii cu patru eșecuri la rând.

În ceea ce privește duelurile directe dintre CSM Petrolul și CSM Târgu Jiu, toate s-au consemnat în anul 2022. Galben-albaștrii au reușit să se impună în trei din cele patru confruntări. Ultima întâlnire dintre cele două formații a avut loc pe 11 decembrie 2022 și s-a încheiat cu 74-64 pentru gruparea din Ploiești.

Gazdele confruntării din deschiderea grupei 11-18 au avut mari probleme pe teren propriu în Conferința B, fiind capabili să câștige o singură dată în opt apariții în Sala Olimpia. De partea cealaltă, CSM Târgu Jiu s-a aflat într-o situație aproape identică atunci când a jucat departe de casă, cu 2-6 bilanț.

În destule cazuri diferențele din punct de vedere statistic nu sunt mari între cele două formații. CSM Petrolul are un index al eficienței mai bun (89.1 - 80.9), dar pierde teren în cazul recuperărilor ofensive (9.9 - 12.2). Kenny Funderburk (19.0 puncte, 5.8 assist-uri) și Dimitrius Underwood (19.6 puncte, 7.9 recuperări, 7.4 pase decisive) sunt liderii celor două tabere, ambii fiind în Top 5 pe lista marcatorilor din LNBM.

Duelul de la Ploiești va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Mihail Oprescu / CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!