Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești o învinge din nou pe Laguna București și are 2-0 la general

CSM Petrolul Ploiești o învinge din nou pe Laguna București și are 2-0 la general

CSM Petrolul Ploiești s-a desprins în seria cu Laguna București, pentru locurile 15-18 în Liga Națională de Baschet Masculin. Prahovenii s-au impus cu 93-84 vineri (26.04) în Sala Olimpia și au ajuns la 2-0 la general în această serie din playout.

Ploiești: Reggie Johnson, Kenneth Funderburk, Vlad Corpodean, Vlad Negoițescu, Veljko Brkic

Laguna: Matei Constantinescu, Raylon Howard, Tiberiu Pușcașu, Sandro Antunovic, Thomas Smallwood

Sfertul inaugural a adus multiple schimbări la conducere și niciuna dintre formații nu a putut să-și formeze un avantaj mai mare de trei puncte până la tripla lui Funderburk de la 21-16. Time-out-ul Lagunei a fost urmat de un coș marcat de Howard, iar același Funderburk a stabilit scorul primului act: 24-21. Pușcașu a egalat situația cu o triplă și bucureștenii au revenit la conducere cu ajutorul lui Șerbănescu (29-30), dar acel moment a fost urmat de un parțial de 9-0 din partea Ploieștiului. Corpodean a înscris și el de la distanță pentru +9, pentru ca avantajul maxim al Petrolului în prima repriză să fie de 12 lungimi și la vestiare s-a intrat cu 46-36.

Howard a adus Laguna la -7 pe parcursul celui de-al treilea sfert, însă în scurt timp Brkic a avut reușite consecutive prin care a refăcut ecartul de două cifre (58-47). Corpodean a ratat libera de care a beneficiat după tehnicul pe care l-a încasat Antunovic și Laguna București s-a apropiat la șase puncte în a doua parte a sfertului trei, dar CSM Petrolul a răspuns bine și perioada s-a încheiat cu 73-63. Gazdele au înscris doar de la mare distanță în prima jumătate a sfertului decisiv, Funderburk fiind cel care a dus scorul la 85-68, moment urmat de un timp de odihnă solicitat de „rechini”. Răspunsul Lagunei a venit prin punctele marcate de Smallwood, iar în cele din urmă scorul a devenit 93 la 84. Victoria a dus-o pe CSM Petrolul la 2-0 în această serie.

Kenneth Funderburk și Reggie Johnson au avut câte 22 de puncte, iar primul amintit a reușit un nou triple-double după cele 11 recuperări și 10 pase decisive. În double figures s-au aflat și Veljko Brkic (16 puncte, 9 recuperări, 5 mingi pierdute), respectiv Vlad Corpodean (12 puncte, 4 recuperări, 4/7 de la distanță). Prahovenii au încheiat partida cu 17/34 la nivelul aruncărilor de trei puncte.

Raylon Howard a contribuit cu 27 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive pentru Laguna, dar a pierdut și 4 mingi. Sandro Antunovic l-a urmat cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, alături de 8/10 din interiorul arcului de cerc. În double figures au terminat și Thomas Smallwood (13 puncte, 5 recuperări, 4 mingi pierdute, 3 intercepții), respectiv Tiberiu Pușcașu (12 puncte, 2 pase decisive, 4/7 de la distanță).

Ploieștiul are ocazia să închidă seria pe 30 aprilie, de la ora 18.00, în fieful Lagunei. Confruntarea va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Mihail Oprescu / CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!