Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești obține a 5-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești obține a 5-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești a bifat a cincea victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. În etapa cu nnumărul 7, prahovenii s-a impus pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova cu scorul de 77-73, într-o partidă desfășurată astăzi, 26 noiembrie.

Meciul a început spectaculos, cu o triplă a oaspeților și un dunk al gazdelor. Mingea a circulat perfect pe traseul Calotă-Brkic în două rânduri și gazdele erau în avantaj, 8-6. Până la jumătatea actului inaugural, diferența a crescut la cinci lungimi în favoarea prahovenilor. Ecartul de două posesii s-a menținut până la finalul primelor 10 minute de joc. CSM Petrolul Ploiești conducea cu scorul de 22-17. Sfertul secund a început cu coșul lui Cortez, urmat rapid la celălalt coș de dunk-ul lui Aughburns. Gazdele au rămas la cârma jocului, dar un turnover și un coș al oaspeților, l-au determinat pe Mihai Popa să solicite timp de odihnă la scorul 28-23. Oltenii au fost mai inspirați în ofensivă și au reușit sa treacă la conducere, pentru prima data de la startul partidei. Tripla lui Mitchell și coșul lui Calotă pe sirenă au readus gazdele în față, când mai erau două minute din prima repriză. La cabine se intra cu scorul de 40-37 în favoarea ploieștenilor.

Nikolic a egalat la reluarea jocului, cu un coș de la distanță. Brkic a răspuns din apropiere pentru gazde. A urmat o perioada mai productivă pentru petroliști, care au dus scorul la 50-42, cu mai puțin de cinci minute din sfert, iar tehnicianul oaspeților solicita timp de odihnă. Mitchell a mai înscris o data de la 3 puncte și diferența urca pentru prima dată la plus zece. A rămas o singură echipă pe teren, ecartul a crescut la 15 puncte, 57-42, iar Vitaly Stepanovski cerea din nou time-out. Finalul de sfert i-a aparținut lui Giordan Watson, care și-a readus echipa în joc, 61-53, după 30 de minute de joc. Reluarea jocului a adus revenirea completă a echipei vizitatoare, care mai avea doar 3 puncte deificit pe tabelă. A venit time-out și din partea gazdelor, care au pus rapid apoi patru puncte pe tabelă. Fundenburk și Calotă au refăcut diferența de doua cifre. Oltenii au replicat cu cinci puncte consecutive. A urmat și a doua revenire, iar scorul devenea 72-70 când mai erau 1 minut și 50 de secunde de joc. Mitchell cu două libere a mai tăiat din elanul adversarilor, care au irosit următoarea posesie. În ultimul minut nu s-a înscris până în ultimele 20 de secunde când Popa-Calotă a fost trimis la linia de libere. Watson a mai dat speranțe oltenilor cu o triplă. Kevin a închis meciul cu două libere transformate. Scor final 77-73.

Valjko Brkic a fost cel mai bun marcator al întâlnirii cu 23 de puncte, lângă care a adăugat 3 pase decisive și o recuperare. Kwamain Mitchell a terminat cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Octavian Popa-Calotă a terminat în double-double, 11 puncte și 12 pase decisive.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al vizitatorilor cu 21 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Mijovic a contirbuit cu 13 puncte și 8 recuperări, iar Nikolic cu 10 puncte și 4 recuperări.

foto:CSM Ploiești (facebook)

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    O noua infrangere
    sa ii zicem neluata in calcul si dezamagitoare...Ce m-a ingrijorat cu adevarat sunt unele gesturi de frustrare si lehamite ale lui Gicu,efectiv deznadajduit de incapacitatea colegilor sai...El,admirabil din nou,transformat si in scorer din aceleasi considerente de neputinta ale coechipierilor si stors ca o lamaie dupa aproape 39 minute pe parchet!!!Din pacate ceea ce era de asteptat se intampla,dupa un start ca din tun in cupele europene,efectele oboselii si ale unui lot foarte restrans numeric si de valoare modesta isii spun cuvantul si prestatiile foarte slabe au inceput sa curga pe banda rulanta,situatie absolut normala atunci cand singura ta arma letala,datul bine din picioare ,te lasa,ramai fara solutii.Antrenorul chiar nu poate fi acuzat,el gandeste un baschet modern si fluent,doar ca nu a evaluat corect mijloacele pe care le are la dispozitie.Singura satisfactie deosebita si reala este faptul ca vom avea posibilitatea sa vedem la Craiova echipe bune din campionate puternice in faza urmatoare a cupelor europene.

    cu 1 an în urmă (27.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!