Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești primește vizita lui CSM Galați în etapa a 16-a

CSM Petrolul Ploiești primește vizita lui CSM Galați în etapa a 16-a

CSM Baschet Petrolul Ploiești evoluează pe teren propriu în prima rundă din returul sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, prahovenii duelându-se miercuri (19.01) cu CSM Galați.

Galben-albaștrii au obținut victoria în cadrul etapei trecute, 89-81 acasă cu BC CSU Sibiu, într-un meci în care CSM Petrolul a avut procentaje excelente din acțiune timp de trei sferturi, doar în ultimul parțial scăzând la mai puțin de 60%. Ploieștenii au bifat al treilea succes pe teren propriu cu acea ocazie, egalându-se recordul celor 11 aruncări precise din spatele arcului de cerc.

Patru jucători care au petrecut cel puțin 20 de minute pe parchet în confruntarea cu Sibiul s-au aflat în double figures pentru Ploiești, fiind vorba despre Deion Hammond (21 de puncte), Matija Milin (15), Christian Chițu (13) și Jonathan Jordan (12).

CSM Galați abordează partida din Prahova după un succes la ultima apariție în LNBM, 74-66 la Focșani, rezultat prin care formația lui Florin Nini a întrerupt o serie de două înfrângeri. Galațiul caută să lege victoriile din nou, după ce în luna decembrie a anului precedent Maksim Sturanovic și colegii au adunat trei rezultate pozitive în Liga Națională în decurs de 12 zile.

Javon Masters n-a terminat vreun meci câștigat de CSM Galați în actuala ediție de campionat cu mai puțin de 14 puncte marcate, americanul trecându-și în cont de două ori 15 puncte și recent 18 puncte în fața Focșaniului. Masters este lider la puncte în medie și la assist-uri pentru Galați în LNBM.

CSM Petrolul stă mai bine în clasament, cu 6-9 bilanț fiind momentan pe loc de playoff, încadrându-se în grupul celor șase formații care și-au disputat toate cele 15 partide din tur. CSM Galați, de cealaltă parte, are 4-11 bilanț și se regăsește pe poziția a 13-a.

Prima întâlnire directă din campionat a necesitat prelungiri

Meciul tur din „Sala Dunărea” a necesitat o repriză de prelungiri, după 69-69 la finalul celor patru sferturi. CSM Petrolul s-a impus la limită într-un final, 80-78, Hammond întorcând situația cu două reușite din acțiune de la 78-74 pentru CSM Galați, iar scorul final l-a stabilit Chițu cu perechea împărțită de libere. 

În acea dispută, Javon Masters și Kareem Brewton (17 puncte ambii) au fost principalii marcatori pentru Galați. Un debut excelent au avut în LNBM americanii Deion Hammond  (22 de puncte) și Kwame Vaughn (20 de puncte) pentru Ploiești, acesta din urmă părăsind România în octombrie anul trecut.

Meciul din Sala „Olimpia” începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit în transmisiune directă pe Digisport 2, LookSport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!