Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești revine de la -18 și se impune la Sibiu

CSM Petrolul Ploiești revine de la -18 și se impune la Sibiu

CSM Petrolul Ploiești a completat o revenire de la -18 în Sala Transilvania, miercuri (27.04), împotriva lui CSU Sibiu în ultima etapă a sezonul regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. Prahovenii s-au impus cu 93-88 și au oprit o serie de cinci înfrângeri la rând.

Sibiul a debutat cu un prim 5 alcătuit din Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Mirel Dragoste, James Padgett și Tanner McGrew, iar Ploieștiul a replicat prin Andrej Magdevski, Deion Hammond, Christian Chițu, Matija Milin și Earl Watson.

Lucas Tohătan a deschis scorul în această confruntare, CSM Petrolul replicând cu șase puncte la rând și Earl Watson făcea 6-2. McGrew a semnat următoarele trei reușite din acțiune pentru CSU Sibiu și gazdele veneau la o posesie în urmă, 10-8, Watson răspunzând cu un dunk în forță după ratarea lui Hammond, iar Padgett și-a transformat cele două libere și diferența rămânea de două puncte în favoarea Ploieștiului (12-10). Amfitrionii au trecut în avantaj după încă o reușită din partea lui McGrew, acesta recuperând ofensiv în urma ratării de la distanță, apoi Tamulis punând patru puncte între, 16-12, lituanianul pătruzând pe lângă Popa și se făcea 18-12, la finalul sfertul de debut CSU Sibiu având 27-13, prin tripla lui Tamulis pe sirenă, la capătul unui run de 19-1.

Uță a continuat seria excelentă a Sibiului în startul celui de-al doilea sfert și a marcat primele șase puncte ale galben-albaștrilor, 33-16. CSM Petrolul a venit cu un run de 9-2, perioadă în care Andrej Magdevski a marcat șapte puncte pentru prahoveni și scorul devenea 35-25, Miguel Angel Hoyo cerând time-out în acel moment. Tohătan a scuturat plasa de la distanță și mărea diferența de pe tabelă la +13, Milin replicând cu un three-point play și apoi tot el scădea handicapul la unul format dintr-o singură cifră, 38-30. Prahovenii s-au apropiat în continuare, gazdele cerând un nou time-out la 38-34, apoi jocul devenind egal la 38-38 cu două minute înaintea pauzei după dunk-ul lui Watson, Pratt fiind cel care a oprit seria ploieștenilor (41-38). La cabine s-a intrat cu 47-44 în favoarea trupei de pe Cibin.

Trei jucători aveau peste 10 puncte marcate în prima repriză, CSU Sibiu controlând lupta la assist-uri (13-3) și a stat mai bine la recuperări (18-13), în timp ce procentajele din acțiune erau egale, 54%. În total 52 de puncte s-au marcat din căciulă, CSM Petrolul fiind mai atentă la punctele după posesiile pierdute ale adversarilor (8-2).

CSU Sibiu a deschis mai bine repriza secundă, Tohătan urcând diferența la +7 cu două coșuri la rând și Mirel Dragoste a ratat oportunitatea unui and-one (53-44), primele puncte pentru vizitatori venind prin Magdevski. McGrew a urcat ecartul la nouă puncte, 59-50, CSM Petrolul solicitând time-out apoi, iar Dragoste și-a dus formația la +11 cu un lay-up, Bogdan Popa fiind apoi precis de la linia de fault pentru prahoveni, dar Pagdett a răspuns cu un dunk pe următorul atac și se făcea 63-52. CSM Petrolul s-a apropiat la o posesie, 65-63, sfertul trei terminându-se cu CSU Sibiu la conducere, 69-66.

Ploieștenii au venit la un punct în spate în debutul sfertului patru (69-68), Tamulis ratându-și apoi libera suplimentară și Milin a egalat situația, 73-73. Oaspeții au preluat conducerea prin coșurile lui Magdevski și s-a făcut 78-73, moment în care sibienii cereau time-out, Padgett venind apoi fără greșeală de la linia de fault și reducea handicapul la două puncte, 78-76. Hammond a urcat scorul la 84-78 pentru oaspeți, diferența ajungând la trei posesii între prin reușita lui Bogdan Popa de la distanță (87-80), Sibiul reușind cinci puncte la rând pentru a se apropia la 87-85, Hammond finalizând cu dunk pentru a opri entuziasmul gazdelor. „Vulturii” n-au putut puncta pe un atac important în ultimul minut de joc și în cele din urmă CSM Petrolul s-a impus cu 93-88.

CSU Sibiu încheie cu 15-15 bilanț sezonul regulat și are de așteptat până vineri (29.04) pentru a vedea exact cu cine o să joace în prima rundă din playoff. CSM Petrolul a adunat 13 victorii și 17 înfrângeri în acest sezon al LNBM.

Andrej Magdevski a contribuit cu 24 de puncte (10/12 din acțiune) pentru învingători, urmat de Bogdan Popa (17 puncte, 5/5 din acțiune, 6 recuperări) și Deion Hammond (13 puncte, 3 recuperări), alți trei jucători din tabăra prahoveană fiind în double digits. Tanner McGrew a replicat cu 24 de puncte și 7 recuperări pentru CSU Sibiu, secondat de James Padgett (15 puncte, 5 recuperări) și Justas Tamulis (14 puncte, 4 pase decisive).

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Cronica unui esec anuntat
    Pentru cine a vazut ultimele 4-5 meciuri ale Sibiului, acest rezultat nu are cum sa vina ca o surpriza. Jucatorii au zero motivatie, iar urmatoarele 2 meciuri de playoff vor veni ca o izbavire, indiferent cine va fi adversarul. Daca cineva mai avea vreun dubiu, meciul de aseara a fost si testul final pentru MAH, astfel ca ar trebui sa ne astepte o vara lunga si plina de decizii dificle de luat.
    By the way, declaratia nefericita a lui MAH pre-joc a fost exact opusul a ceea ce am vazut pe teren.

    cu 1 an în urmă (28.04.2022)
    • Csm.O:

      @gyke
      Prietenul Tudor Costescu la Sibiu!😁

      cu 1 an în urmă (28.04.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      din ce am auzit eu, va prelua Rapid din toamna.

      cu 1 an în urmă (28.04.2022)
    Raspunde
  • Sorin Buta :

    Da
    reconstrucția echipei trebuie începută cu un antrenor bun, semnat pe mai mult de un an. Dacă cei care decid la CSU cred că ar trebui ținut MAH principal doar pentru că e ieftin, pot să o spun încă de pe acum că această reconstrucție așteptată de toată lumea va începe cu stângul.

    cu 1 an în urmă (28.04.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    O
    Partidă care a fost o radiografie a întregului sezon cu ceva potențial și momente bune și parțiale de neimaginat (vinovații sunt mulți), într-adevăr MAH nu ar trebui să rămână și pentru prima dată în ultimi ani și majoritatea jucătorilor străini nu au ce cauta la noi (dacă avem pretenții) în schimb aș păstra (dacă se poate) nucleul de jucători romani poate și pe McCrew, poate mă grăbesc cu aceste concluzii (sper) și facem niște partide excelente cu Voluntari....

    cu 1 an în urmă (28.04.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Vin vremuri grele...
    Din pacate, daca zvonurile pe care le-am auzit referitor la bugetele pe care unele echipe le vor avea la anu, cred ca noi la Sibiu va trebui sa ne obisnuim cu locurile astea de la coada playoff-ului. Parca toata lumea are tot mai multi bani si mai multe resurse si numa noi care culmea, avem si cei mai faini fani, avem din ce in ce mai putin.
    Nu stiu daca e necesara si o schimbare de directiva insa e clar ca e nevoie de o reconstructie completa, bazata pe un proiect gandit pe termen lung si inceputa in primul rand cu antrenorul. Eu eram fan Fleseriu, deci daca ar fi dupa mine l-as aduce inapoi si i-as da contract pe 3 ani ;), insa stiu ca acest lucru nu este posibil, asa ca as miza cel mai probabil pe un antrenor strain cu experienta. Dupa, as incerca sa pastrez nucleul de romani care mi se pare ca este cel mai bun din liga iar daca se va implementa regula cu 2 romani pe teren acest nucleu va deveni un avantaj important pentru noi.
    Insa, poate cel mai important, eu sunt de parere ca avem mare nevoie de un manager care sa priceapa cum merge treaba cu baschetul si care sa se ocupe de crearea si consolidarea echipei. pentru ca mie cel putin imi este clar ca cei doi actuali presedinti inteleg mult prea putin baschet

    cu 1 an în urmă (29.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!