Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești revine în sfertul patru și se impune la Focșani

CSM Petrolul Ploiești revine în sfertul patru și se impune la Focșani

CSM Petrolul Ploiești a obținut a treia victorie la rând în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 78 la 75 pe terenul lui CSM Focșani vineri (24.03) în etapa a 24-a.

Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Adika Peter-McNeilly, Jordan Swopshire, Ionuț Berceanu

Ploiești: Kwamain Mitchell, Kenny Funderburk, Christian Chițu, Veljko Brkic, Bogdan Popa

Prahovenii au debutat cu tripla lui Chițu, iar Berceanu finaliza o acțiune pentru 6-5, apoi urmând un run de 9-2 prin care CSM Petrolul se ducea la 8-14 la jumătatea primului sfert. Au urmat acțiuni consecutive terminate cu reușite de afară, Funderburk făcând 11-20 și ulterior se mergea la +10 pentru oaspeți, sfertul de debut terminându-se cu 22-25, după o perioadă mai bună pentru CSM Focșani. Același Funderburk refăcea un avantaj de măcar trei posesii la 24-31, vrâncenii apropiindu-se încet și Anikiienko a egalat la 33-33 cu un dunk și CSM Focșani termina prima repriză fără punt încasat în ultimele trei minute, intrând la vestiare cu 39-37.

Johnson și Thomas își ajutau echipa cu reușite de la distanță pentru 45-40, CSM Focșani desprinzându-se la opt puncte în față cu un nou coș a lui Thomas la 50-42. Cu puțin peste trei minute rămase din al treilea parțial se ajungea la 57-47 în urma unei reușite a lui Berceanu, CSM Petrolul apropiindu-se puțin și tabela indica 59-52. Prahovenii au completat revenirea la jumătatea sferului decisiv, Misters scuturând plasa de la distanță pentru 66-66 și run-ul celor de la CSM Petrolul ajungea apoi la 12-0, Milin fiind cel care ducea scorul la 66-71. Reușitele de la distanță au contat în mod decisiv pentru ploieșteni pe final, același Milin fiind precis pentru 71-77, CSM Focșani având șansa egalării, dar a irosit-o și CSM Petrolul s-a impus cu 75-78.

Prahovenii au trecut la 10-2 bilanț în grupa 11-18 în urma acestui succes, al treilea consecutiv în faza secundă, iar Focșaniul are acum 5-7.

Runda cu numărul 25 o să aducă meciuri acasă pentru cele două, CSM Petrolul primind vizita Stelei, în timp ce la Focșani o să vină CSM Târgu Jiu.

Kenny Funderburk a avut 20 de puncte (4/6 de afară), 5 pase decisive și 4 recuperări, următorul marcator al Ploieștiului fiind Matija Milin (15 puncte, 5 recuperări). Prahovenii au terminat cu 14/29 de la mare distanță.

Adika Peter-McNeilly s-a evidențiat cu 16 puncte și 8 recuperări pentru Focșani, în double figures terminând Pavle Reljic (11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), respectiv Ionuț Berceanu și Myles Thomas (ambii 10 puncte).

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!