Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești s-a despărțit de Shane Henry

CSM Petrolul Ploiești s-a despărțit de Shane Henry

CSM Petrolul Ploiești a anunțat în cursul zilei de joi, 22 februarie, despărțirea de americanul Shane Henry. Acesta este al doilea străin adus în vara anului trecut pe care prahovenii nu vor conta în restul stagiunii.

Henry îl urmează pe Carpenter pe lista plecărilor, cei doi fiind anunțați la un loc înaintea sezonului 2023/2024. Dacă în cazul lui Kenny Carpenter a fost vorba despre o accidentare, în privința lui Shane Henry se pare că altele au fost problemele.

Ionuț Ivan a oferit o declarație pentru csmploiești.ro în acest sens, coordonatorul secție de baschet a clubului prahovean explicând decizia luată:

„Cu Shane am avut mai multe discuţii în timp, pentru că au fost probleme cu adaptarea lui aici şi randamentul i-a fost afectat în mod evident de acest lucru. Context în care am demarat căutările pentru o altă variantă care să ne ajute să profităm mai mult de toţi jucătorii străini din lot, care şi aşa sunt mai puţini decât la alte echipe. La rândul lui, s-a declarat nemulţumit de minutele primite, aşa că am convenit să ne despărţim.”

Shane Henry a sosit în România din campionatul Ungariei, unde a evoluat pentru OSE Lions. În perioada petrecută la Ploiești, sportivul care poate juca pe pozițiile 4-5 a prins 19 meciuri în Liga Națională și 3 în Cupa României.

În campionat, americanul a contribuit cu 5.7 puncte și 4.8 recuperări în aproape 16 minute în medie, iar în cupă a stat cu 7.7 puncte și 5.3 recuperări în 13 minute pe meci pe parchet.

CSM Petrolul a rămas cu trei jucători străini în lot, fiind vorba despre Kenny Funderburk, Reggie Johnson și Veljko Brkic. Următorul meci pentru galben-albaștrii va avea loc la începutul lunii martie, pe teren propriu în grupa 11-18, adversară urmând să fie CSM Galați.

*foto: Mihail Oprescu / CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!