Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești s-a impus la limită în deplasarea de la Focșani

CSM Petrolul Ploiești s-a impus la limită în deplasarea de la Focșani

Runda cu numărul 14 a debutat cu un duel echilibrat între CSM Focșani și CSM Petrolul Ploiești, prahovenii fiind cei care s-au impus cu 75 la 74 în meciul de vineri, 22 decembrie. Prin acest rezultat, galben-albaștrii au întrerupt seria de patru înfrângeri în care s-au aflat în Conferința B.

Focșani: Pavle Reljic, Dragoș Axinte, Sherwood Brown, Alexandru Coconea, Konstiantyn Anikiienko

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Carpenter, Codruț Dinu, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Partida a început ceva mai bine pentru vrânceni, care au condus în multe momente și Brown a reușit să ducă diferența la patru lungimi după reușita de la 9-5. Ploieștiul a egalat situația în decurs de câteva zeci de secunde, dar CSM Focșani a răspuns cu un run de 7-2 și Coconea a făcut 16-11 la jumătatea primului sfert. Gazdele au continuat seria excelentă și Anikiienko l-a forțat pe antrenorul Mihai Popa să ceară time-out la 22-11, cu puțin peste două minute rămase din acest act, iar de acolo scorul a devenit 25-19 pe finalului timpului de pe cronometru.

CSM Petrolul a redus handicapul la o singură posesie cu punctele lui Henry și gruparea galben-albastră a preluat apoi conducerea la 25-26, prin tripla lui Negoițescu. Run-ul de 11-0 al oaspeților s-a încheiat în scurt timp, iar diferența maximă a fost de două puncte până la jumătatea sfertului doi, Thornton Jr. fiind cel care a dus-o pe CSM Focșani din nou în avantaj, 30-29. Funderburk a luat pe cont propriu o acțiune pentru +4, de unde Coconea a întors situația în favoarea amfitrionilor pentru scurt timp (36-35). Axinte a contribuit la formarea unei diferențe de două posesii pentru CSM Focșani și după perechea de libere pe care Funderburk a împărțit-o, la pauză s-a intrat cu 41-38.

Alb-albaștrii au început mult mai bine repriza secundă și s-au desprins la 48-40 după nici două minute, Henry fiind cel care a ratat șansa unui three-point play pentru CSM Petrolul Ploiești. Sherwood Brown a scuturat plasa de la distanță și a dus ecartul la nouă lungimi, iar Carpenter a înjumătățit avantajul gazdelor și cu un floater a făcut 54-50 ulterior. Oaspeții au putut să revină la conducere pe finalul sfertului cu numărul trei și au condus cu 54-55, în urma punctelor pe care le-au marcat Funderburk și Johnson.

Ploieștiul a ajuns la +4 în primele atacuri ale sfertului decisiv, dar cu and-one-ul lui Avdic s-a făcut 59-60. Johnson a răspuns cu o triplă, iar Thornton Jr. și Lucian Țîbîrnă au egalat situația la 63 și CSM Petrolul a cerut imediat time-out. Popa l-a căpăcit pe Axinte și în scurt timp oaspeții au ajuns la șase puncte consecutive (63-69), iar Brown a oprit seria prahovenilor și diferența a devenit din nou de o singură posesie. Același american de la CSM Focșani a fost trimis la linia liberelor cu 19 secunde înainte de final și a dus scorul la 74-73, în timp ce vizitatorii au cerut două time-out-uri în decurs de câteva secunde. Corpodean a avut un tip-in prin care Ploieștiul a revenit la conducere și ultimul atac al gazdelor s-a finalizat fără vreo reușită pe tabelă, iar meciul s-a închis cu 74-75.

Kenny Funderburk a terminat cu 17 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Kenny Carpenter a avut 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Shane Henry a stat cu 13 puncte și 7 recuperări pentru învingători. 

Principalul marcator al partidei a venit din tabăra Focșaniului, fiind vorba despre Sherwood Brown (20 de puncte, 9 recuperări). Pavle Reljic s-a aflat în double digits cu 12 puncte, 6 recuperări și 5 assist-uri, iar Konstiantyn Anikiienko n-a fost departe de double-double (8 puncte, 11 recuperări).

Vrâncenii (1-12 bilanț) au încheiat meciurile din 2023 și vor avea de așteptat până în prima săptămână din ianuarie până la o nouă apariție pe parchet. CSM Petrolul (4-8) va juca pe teren propriu pe 30 decembrie, cu CS Vâlcea, în etapa a 15-a.

*foto: Facebook CSM Ploiești 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!