Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești și CSM Focșani luptă să oprească seria înfrângerilor din Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești și CSM Focșani luptă să oprească seria înfrângerilor din Liga Națională

Singurul meci televizat din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin va avea loc la Ploiești, în cursul serii de vineri (20.10). CSM Petrolul și CSM Focșani se întâlnesc în Conferința B și vor lupta pentru prima victorie stagională în campionat.

Parcursul din Liga Națională este asemănător pentru cele două echipe care vor fi adversare în deschiderea etapei cu numărul cinci. Atât Ploiești, cât și Focșani au pierdut toate cele trei partide și sunt vecine în clasament, pe locurile 7-8. Spre deosebire de vrânceni, prahovenii au însă două victorii în duelurile oficiale din 2023/2024, acestea fiind în Cupa României.

CSM Petrolul se află în prima jumătate a clasamentului în privința mediei de puncte (79.7), la recuperări (38.0) sau la procentajul liberelor precise (78.6%), dar suferă în cazul assist-urilor pe meci, cu 13.3 în medie. CSM Focșani în schimb se remarcă doar la linia de fault, cu 76.7%, în toate celelalte date statistice fiind în ultima parte a ierarhiei.

Galben-albaștrii vin după două meciuri în care au primit de fiecare dată peste 85 de puncte, cel mai recent fiind învinși cu 93-81 la Târgu Mureș. Echipa lui Mihai Popa s-a bazat în special pe reușitele lui Kenny Funderburk în cele trei jocuri avute, americanul contribuind cu 20 de puncte în medie.

CSM Focșani încă nu a atins borna celor 80 de puncte marcate în meciurile din campionat, cel mai aproape fiind de acest lucru la Constanța, unde a pierdut cu 79-78. Pavle Reljic este principalul realizator din tabăra alb-albastră în trei jocuri, cu o medie de 19.3 puncte.

În ceea ce privește precedentele întâlniri la nivelul LNBM, CSM Petrolul a adunat patru victorii în tot atâtea jocuri. Cele două echipe s-au duelat și în cadru amical atât înaintea sezonului trecut, cât și înaintea acestuia, de fiecare dată prahovenii fiind mai buni. În duelul din luna septembrie, tot la Ploiești, gazdele au trecut cu 73-56 în acea dispută amicală.

Duelul din Sala Olimpia va avea loc vineri, 20 octombrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!