Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești și CSM Târgu Mureș se duelează într-o serie pentru locurile 11-14

CSM Petrolul Ploiești și CSM Târgu Mureș se duelează într-o serie pentru locurile 11-14

CSM Petrolul Ploiești și CSM Târgu Mureș continuă cursa pentru o clasare cât mai bună la finalul sezonului 2022/2023 din Liga Națională de Baschet Masculin, aceste formații urmând să fie adversare într-o serie pentru locurile 11-14.

Prahovenii au ajuns aici după ce au dispus în minim de meciuri de CSM VSKC Miercurea Ciuc în prima rundă din playout, doar în ultimul duel fiind o diferență mai mică de 10 puncte între ele. Ploieștiul a beneficiat de avantajul terenului propriu atunci și acest lucru se va repeta pe tot parcursul playout-ului, indiferent cu cine se vor duela galben-albaștrii.

Tot cu 3-0 și-a câștigat precedenta serie și CSM Târgu Mureș, ardelenii trecând de CSM Focșani. Ofensiva mureșenilor a arătat excelent în acele meciuri, minimul de puncte marcate fiind de 93, în meciul al doilea.

CSM Petrolul și CSM Târgu Mureș au fost adversare în prima fază a campionatului, în Conferința A, acolo unde fiecare s-a impus în deplasare. Prahovenii au câștigat turul cu 87-86 la Târgu Mureș, iar ardelenii au trecut de oponenți cu 78-73 în Sala Olimpia.

Aceste echipe au printre cele mai bune ofensive din LNBM și se află pe poziții excelente la eficiență, recuperări sau assist-uri, nefiind de neglijat nici cifrele la trei puncte. În cazul acestui capitol din urmă, Ploieștiul are cea mai mare medie din campionat, cu 40.3% procentaj.

Privind strict meciurile din playout, CSM Târgu Mureș este de departe cea mai ofensivă formație, cu peste 97 de puncte marcate pe meci, 10 în plus față de CSM Petrolul. În plus, echipa lui George Trif este prima la acest capitol dacă luăm în considerare toate participantele în postsezon, CSM Oradea fiind cea cu următoarea medie de puncte pe meci.

Veljko Brkic și Anthony Mathis sunt principalii marcatori din cele două tabere (15.6 – 16.5 puncte), la recuperări se remarcă Bogdan Popa și Szabolcs Santa (5.5 – 8.2), iar în privința assist-urilor mediile sunt aproape identice între Kwamain Mitchell și Goran Martinic (4.6 – 4.7).

Seria debutează vineri, 28 aprilie, la Ploiești începând cu ora 18.00 și meciul doi va avea loc pe 2 mai (ora 19.00) la Târgu Mureș. În cazul în care va fi nevoie de o partidă decisivă, aceasta se va juca pe 6 mai la Ploiești (ora 18.00). Toate întâlnirile o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!