Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești și Rapid București deschid etapa a 11-a în Liga Națională

CSM Petrolul Ploiești și Rapid București deschid etapa a 11-a în Liga Națională

Runda cu numărul 11 în Liga Națională de Baschet Masculin debutează cu întâlnirea din această seară, 16 decembrie, dintre CSM Petrolul Ploiești și Rapid București. Duelul din Sala Olimpia o să fie televizat.

După un sezon de acomodare la nivelul Ligii Naționale, cele două sunt acum printre formațiile puternice ale Conferinței A și ocupă primele două poziții după nouă meciuri disputate, bilanțul fiind mai bun pentru giuleșteni, 7-2 față de 6-3 pentru prahoveni. Perioada recentă este însă în favoarea Ploieștiului, care are șase victorii în ultimele șapte apariții în campionat.

CSM Petrolul a replicat ultima dată cu un succes la Târgu Jiu (74-64) după ce seria excelentă de cinci victorii la rând îi fusese oprită de CSU Sibiu, iar cei de la Rapid au întrerupt o perioadă de două înfrângeri acasă printr-un succes contra Sibiului, 88 la 83. Meciul a adus și debutul lui Vaidas Kariniauskas, cel care a fost printre remarcații etapei precedente.

Rapid încă nu a cunoscut gustul înfrângerii departe de casă, având 4-0 pe teren străin și cu excepția duelului de la Sibiu, toate celelalte au fost obținute la diferențe de minim 11 puncte. Giuleștenii n-au încasat până acum mai mult de 74 de puncte de la vreo echipă în deplasare.

Această întâlnire din Sala Olimpia propune un duel direct între doi jucători care stau cu cifre foarte bune la puncte și recuperări, fiind vorba despre Veljko Brkic și Tyler Stone. Americanul este chiar al doilea în toată Liga Națională la statisticile menționate, nefiind departe de medii de double-double.

Procentajul aruncărilor de două puncte este capitolul la care CSM Petrolul și Rapid sunt despărțite de puține cifre, prahovenii având 56.5% față de 55.7% pentru giuleșteni. De asemenea, în cazul eficienței aceste echipe se regăsesc în Top 5 din Liga Națională.

Meciul de la Ploiești are loc în această seară, 16 decembrie, de la ora 18.00 și o să fie transmis pe Digisport 2, Prima Sport 1, respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!