Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești trece de CSM Focșani în deschiderea etapei cu numărul cinci

CSM Petrolul Ploiești trece de CSM Focșani în deschiderea etapei cu numărul cinci

Etapa cu numărul cinci din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat în Sala Olimpia din Ploiești în cursul serii de vineri, 20 octombrie. CSM Petrolul și CSM Focșani s-au luptat pentru primul succes stagional în Conferința B, iar prahovenii au avut câștig de cauză cu 78 la 67.

Ploiești: Kenny Carpenter, Kenny Funderburk, George Angelian, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Sherwood Brown, Alexandru Coconea, Konstiantyn Anikiienko

Gazdele au avut inițiativa în primele minute ale întâlnirii și au condus cu 5-2 după trei minute, tripla lui Carpenter fiind cea care a dus-o pe CSM Petrolul la +6. Run-ul petroliștilor s-a oprit pe moment prin layup-ul lui Avdic la 10-4, iar diferența a urcat în decurs de câteva atacuri la 10 puncte și a urmat un time-out din partea oaspeților. Brkic a dus scorul la 18-6 în ultima parte a sfertului, iar după tripla lui Brown au venit patru puncte consecutive din partea gazdelor și la finalul celor 10 minute a fost 25-13.

Desprinderea celor de la CSM Petrolul a continuat în debutul sfertului doi, când s-a ajuns la 30-15 în urma reușitei lui Funderburk din spatele arcului de cerc, iar Avdic a răspuns cu un coș de la semi-distanță. Reljic și-a marcat primele puncte la jumătatea acestui act, de la linia liberelor, iar Anikiienko a scuturat plasă de la distanță pentru 34-22, după care au urmat noi puncte în dreptul oaspeților și ecartul a scăzut la nouă lungimi. Galben-albaștrii au reușit să-și formeze un avans din două cifre din nou pe posesiile următoare, iar CSM Focșani a redus de la -15 până la 43-33, la pauză, tripla lui Corpodean fiind cea care a închis repriza.

Brown a oprit, cu un three-point play, începutul reușit al gazdelor în sfertul trei (49-37), iar mai târziu Berceanu și-a ajutat echipa să reducă la -9. Bogdan Popa a răspuns imediat cu o reușită de afară la 55-43 și Carpenter a păstrat avansul de 12 puncte, pentru ca Popa să fie din nou precis de la distanță  în două rânduri (63-45). Conexiunea dintre Funderburk și Henry a dus gazdele la +20, iar Brown a marcat ultimul în sfertul trei: 65-47.

Henry a avut reușite consecutive pentru gazde și Reljic a rămas singur în spatele liniei de trei puncte la 69-52, Anikiienko fiind ulterior precis din căciulă și de la semi-distanță. Brkic a răspuns la 71-58, la jumătatea ultimului act, moment în care Coconea a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru câteva minute și Reljic a fost găsit sub panou pentru două puncte ușoare. CSM Petrolul Ploiești a trecut la cel mult +15 în minutele rămase și într-un final a bifat prima victorie în noul sezon al Ligii Naționale, 78-67.

Bogdan Popa a terminat cu 18 puncte și 8 recuperări, alături de 3/4 de la distanță, Kenny Carpenter l-a urmat cu 17 puncte și 6 pase decisive, iar Veljko Brkic a contribuit cu 15 puncte, 6 recuperări, 4 capace și 3 pase decisive. Kenny Funderburk s-a aflat la un pas de triple-double.

Sherwood Brown și Pavle Reljic au avut câte 16 puncte, Konstiantyn Anikiienko a stat cu 11 puncte și 6 recuperări, iar Rijad Avdic a fost ultimul în double digits de la CSM Focșani, cu 10 puncte.

Prahovenii (1-3) se vor deplasa la Râmnicu Vâlcea cu ocazia rundei a 6-a în timp ce vrâncenii (0-4) vor sta.

                

*foto: Facebook CSM Ploiești

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    e groasa
    miroase a retrogradare

    cu 6 luni în urmă (22.10.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Sau
    Desființare

    cu 5 luni în urmă (05.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!