Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă în penultima rundă a grupei 11-18

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă în penultima rundă a grupei 11-18

CSM Petrolul Ploiești a ajuns la patru victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să câștige primul meci după mai bine de o lună disputat pe teren propriu. Prahovenii au trecut cu 85-84 de CSA Steaua București în etapa a 25-a.

Ploiești: Kwamain Mitchell, Codruț Dinu, Kenny Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Steaua: Branislav Vujadinovic, Karlo Vragovic, Luca Vasile, Titus Nicoară, James Farr

Prahovenii au debutat perfect și începeau cu 5-0 în două minute, Farr și Vasile fiind primii marcatori ai Stelei ulterior. CSM Petrolul a prins un run de 10-3 și conducea la jumătatea primului sfert cu 15 la 6 după tripla lui Funderburk, bucureștenii putând să se apropie treptat și Nicoară înjumătățea diferența, pentru ca ecartul să urce la 10 puncte prin coșul lui Mitchell, 20-10. Galben-albaștrii au mers apoi la +12 cu tripla lui Ene, Vujadinovic răspunzând la fel și sfertul de debut se termina cu 26-17.

Parțial al doilea începea mai bine pentru steliști, aceștia venind la un punct în urmă prin tripla lui Negoițescu (26-25), Aughburns fiind cel care a oprit seria oaspeților. Aproape de jumătatea sfertului se repeta ecartul minim (31-30), Mitchell și Chițu având reușite de trei puncte prin care CSM Petrolul reușea să pună șapte lungimi între, dar Steaua a revenit din nou și chiar a întors prin coșurile lui Farr (42-43), la pauza partidei fiind 46-44 pentru gazde după o ultimă reușită venită din partea lui Brkic.

Un joc colectiv excelent de partea gazdelor a adus primele puncte din repriza a doua (48-44), Vragovic întorcând situația de pe tabelă în favoarea Stelei după o reușită de trei puncte și Brkic își irosea perechea de libere, iar Farr înscria din colțul terenului pentru 48-52. Brkic își răscumpăra greșeala de la linia de fault și CSM Petrolul revenea în față la 53-52, oaspeții întorcând și aveau 55-59 la jumătatea acestui sfert. Steaua a pus șase puncte între la capătul unui atac în viteză (57-63) și venea un timp de odihnă pentru gazde, Funderburk având o acțiune pe cont propriu prin care diferența era de o posesie, parțialul terminându-se cu 61 la 70 în favoarea roș-albaștrilor după o triplă a lui Stan.

Galben-albaștrii marcau primele puncte parțialului decisiv și se apropiau la 67-70, Vragovic resimțindu-se după un contact cu Funderburk și ieșea de pe parchet, CSM Petrolul completând apoi revenirea și scorul era egal. Farr întrerupea pe moment run-ul gazdelor și Vujadinovic făcea apoi 72-75, dar Ploieștiul putea să preia conducerea la 78-77, când Funderburk își împărțea perechea de libere. Popa Calotă își ducea echipa la patru puncte în față cu trei minute și jumătate rămase pe cronometru (81-77), diferența devenind minimă prin reușita lui Vujadinovic și au urmat greșeli în ambele tabere, cu 34 de secundă până la final venind un time-out pentru gazde. Mitchell a comis abatere de teren și Steaua beneficia de un atac prin care putea să revină la conducere și Vujadinovic era faultat, dar își rata ambele libere și Ploieștiul a câștigat în cele din urmă cu 85 la 84, Brkic ratând și el două aruncări libere în ultima secundă.

CSM Petrolul (11-2 bilanț) o să încheie sezonul regulat acasă, într-un duel cu CSM Galați, iar Steaua (9-4) o să primească vizita celor de la CSM Târgu Mureș.

Kenny Funderburk a adunat 21 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, următorii în double figures fiind Veljko Brkic (17 puncte, 6 recuperări) și Bogdan Popa (14 puncte, 3/4 de la distanță).

Branislav Vujadinovic a replicat cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, James Farr adăugând 16 puncte și 7 recuperări, iar Titus Nicoară și Karlo Vragovic au avut câte 13 puncte pentru Steaua.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!