Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești o întâlnește pe Rapid București în duelul nou-promovatelor

CSM Ploiești o întâlnește pe Rapid București în duelul nou-promovatelor

Din cele șapte partide disputate în prima etapă a Ligii Naționale, doar două s-au încheiat la o diferență mai mică de zece puncte. Este vorba de meciurile jucate de CSM Ploiești și Rapid București, în compania lui CSM Galați și CSM Focșani.

Trupa lui Mihai Popa s-a deplasat pe terenul echipei pregătite de Florin Nini și a reușit, după o repriză de prelungiri, să se impună cu scorul de 80 la 78. Principalul remarcat a fost Deion Hammond, care a egalat în ultima secundă a timpului regulamentar și care a adunat 22 de puncte.

În aceeași zi, elevii lui Marius Bulancea au primit vizita formației antrenate de Mihai Petruț. Oaspeții au controlat primele trei sferturi, însă Rapid a realizat un parțial de 26-7 în actul decisiv și a obținut prima victorie în Liga Națională după 12 ani: 84-77.

Înainte, gruparea feroviară câștigase returul primei faze a Cupei României, cu BC Athletic Constanța, dar diferența de scor nu a fost de-ajuns de mare pentru a-i asigura calificarea în sferturile de finală. Nici CSM Ploiești nu a trecut mai departe, fiind învinsă în dublă-manșă de BC CSU Sibiu.

Cu toate acestea, echipele ce se vor duela miercuri în Sala Olimpia din Ploiești au demonstrat în acest început de sezon că merită luate în serios. Deși sunt nou-promovate, ambele formații și-au construit loturi puternice, capabile să lupte de la egal la egal, cel puțin cu grupările din partea a doua a clasamentului.

Sub panou, prahovenii vor avea o misiune dificilă în apărarea lui Erik Copes, baschetbalist ce a fost numit de redacția noastră MVP-ul primei etape. Jucătorul de 2.01 metri a reușit un double-double excepțional (30 de puncte, 19 recuperări), terminând cu un indice al eficienței de +42.

De partea cealaltă, giuleștenii vor trebui să limiteze jocul lui Kwame Vaughn și al lui Deion Hammond. De asemenea, chiar dacă a avut o zi slabă sâmbătă, Andrej Magdevski este un alt sportiv la care adversarii trebuie să fie atenți.

Va fi interesant de urmărit și duelul dintre Christian Chițu și Luca Vasile. Cei doi autohtoni au impresionat în prima etapă și, cu siguranță, își doresc să continue evoluțiile foarte bune.

Meciul dintre CSM Ploiești și Rapid București are loc miercuri, 6 octombrie, la ora 19:00, și poate fi urmărit pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!