Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești o învinge pe CSM Târgu Jiu, după un final cu emoții

CSM Ploiești o învinge pe CSM Târgu Jiu, după un final cu emoții

Astăzi, 29 octombrie, CSM Ploiești a primit vizita lui CSM Târgu Jiu, într-un meci din cadrul etapei a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele au dominat primele trei sferturi și au reușit să se impună cu 92 la 86, în ciuda unei secvențe finale de coșmar pentru echipa lui Mihai Popa.

CSM Ploiești: Kenney Funderburk, Bogdan Popa, Octavian Popa Calotă, Veljko Brkic, Andris Misters

CSM Târgu Jiu: Dylan Frye, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andriy Agafonov, Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe a deschis scorul la prima acțiune a meciului, însă gazdele au răspuns cu un parțial de 12-0, după coșuri marcate de Misters, Brkic, Funderburk, Calotă și Popa, iar oaspeții s-au văzut nevoiți să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, Cannefax și-a asumat mai multe acțiuni în ofensivă și a reușit să înscrie zece puncte, însă gorjenii nu au găsit soluții pentru ofensiva prahoveană. Prin urmare, la finalul actului inaugural, scorul era 33 la 21 pentru CSM Ploiești, echipă ce a avut șapte marcatori în această perioadă.

În secvența secundă, diferența dintre cele două tabere nu a mai fost la fel de mare, elevii lui Porter Troupe reușind să finalizeze cu succes mai multe acțiuni ofensive. În același timp, jucătorii antrenați de Mihai Popa s-au menținut la conducere datorită faptului că au fost mai concentrați la joc, au obținut mai multe recuperări ofensive și au pus mai multe capace. Agafonov și Cannefax au fost principalele guri de foc ale alb-albaștrilor, în timp ce Misters și Calotă au fost liderii galben-albaștrilor. În cele din urmă, după 20 de minute, CSM Ploiești conducea la o diferență de 13 puncte: 54-41.

După revenirea de la vestiare, jucătorii lui CSM Târgu Jiu au părut foarte montați la joc și au reușit un parțial de 9-2. Ritmul meciului a devenit mult mai alert și părea că gorjenii pot să întoarcă soarta partidei. Însă, Matija Milin, intrat pe teren după accidentarea lui Brkic, a evoluat excelent, a dominat lupta sub panou și a refăcut avantajul de peste zece puncte al ploieștenilor. A urmat o perioadă în care ambele tabere au comis mai multe greșeli, iar spectacolul ofensiv nu a mai fost la fel de prezent. Drept consecință, la finalul sfertului al treilea, scorul era 76 la 60 pentru gazde.

În actul decisiv, oaspeții au continuat să spere la o revenire spectaculoasă și, cu cinci minute rămase, după un and-one al lui Shamiel Stevenson, au înjumătățit avantajul adversarilor: 82-74. Popa a solicitat un time-out, iar Funderburk a reușit o triplă care a calmat spiritele în tabăra prahoveană. Pe final, CSM Târgu Jiu s-a apropiat din nou și, cu 35 de secunde rămase, Cannefax și-a adus echipa la trei puncte de galben-albaștri: 89-86. După un nou timp de odihnă, Funderburk a reușit încă o triplă prin care a asigurat victoria echipei sale: 92-86.

Formația învingătoare a avut șase jucători în double-figures: Kenney Funderburk Jr. (17 puncte), Andris Misters (17 puncte), Bogdan Popa (15 puncte), Matija Milin (13 puncte), Octavian Popa Calotă (11 puncte) și Branden Aughburns (10 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Xavier Cannefax (25 de puncte), Shamiel Stevenson (19 puncte) și Porter Troupe (10 puncte).

În următoarea rundă, CSM Ploiești joacă în deplasare, pe terenul lui FC Argeș Basketball, iar CSM Târgu Jiu evoluează în BTarena, împotriva lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!