Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești obligată să-i plătească 195.000 USD lui Cătălin Burlacu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.04.2017

Momentul în care Cătălin Burlacu și Cezar Stoichiciu au semnat contractul în valoare totală de 195.000 USD

Un an de zile a rezistat noul proiect baschetbalistic în Ploiești. Anunțat în vara anului 2015, imediat după desființarea CSU Asesoft Ploiești, ca fiind o revigorare a sportului cu mingea la coș în județul care a dat campioana României ani la rând, CSM Ploiești a decis să se retragă din Liga Națională de Baschet masculin cu câteva ore înaintea primului meci ce trebuia să-l desfășoare în compania formației Dinamo București, pe 19 septembrie.

Ceea ce a părut inițial un coșmar pentru președintele de onoare ploieștenilor, Cătălin Burlacu, se dovedește a avea un dezonodământ fericit. În vârstă de 39 de ani sportivul ce are în palmares zece titluri de campion al României a acționat în judecată Clubul Sportiv Municipal Ploiești și a solicitat instanței salariul pe sezonul 2016/2017 și 2017/2018. Pe data de 22 martie Tribunalul Prahova i-a dat câștig de cauză lui Burlacu obligând clubul să-i plătească 195.000 USD la cursul BNR din ziua plății precum și dobândă penalizatorie.

Solutia pe scurt: Admite in parte cererea. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei echivalentul in lei a sumei de 195.000 USD la cursul BNR din ziua platii si dobanda legala penalizatoare prevazuta de art.3 alin.21 din OG 13/2011, incepand cu data de 31.10.2016 si pana la achitarea integrala a debitului, în 30 zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Obligă debitoarea la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 200 lei reprezentand taxa judiciara de timbru. Ia act ca, creditoarea intelege sa solicite plata cheltuielilor de judecata reprezentand onorariu avocat, pe cale separata. Cu cerere în anulare în 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.03.2017. - extras de pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Decizia nu este definitivă, conducerea clubului CSM Ploiești afirmând printr-un comunicat de presă că va depune cerere în anulare.

Luând act de articolele apărute în mass-media în ultimele zile în privinţa litigiului cu sportivul Cătălin Burlacu, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti face următoarea precizare: sentinţa dată de Tribunalul Prahova în dosar nu este definitivă; considerând că nu are obligaţia să plătească suma în cauză în condiţiile în care echipa de baschet masculin s-a retras, din raţiuni financiare, din ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale, instituţia noastră intenţionează să depună, în termenul legal, o cerere în anulare împotriva ordonanţei de plată emise de către Tribunalul Prahova.

Cătălin Burlacu evoluează în prezent la SCM U Craiova, iar conform apropiaților săi o decizie favorabilă în dosarul de pe rolul Tribunalului Prahova l-ar determina să își pună definitiv ghetele în cui.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!