Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești primește vizita vicecampioanei României sâmbătă, 4 noiembrie

CSM Ploiești primește vizita vicecampioanei României sâmbătă, 4 noiembrie

Sâmbătă, 4 noiembrie, CSM Ploiești va primi vizita lui CSM CSU Oradea, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, doar pe FRB TV.

Prahovenii au un bilanț de două victorii și trei înfrângeri în grupa B, pierzând duelurile cu FC Argeș Basketball, CSM Constanța și CSM Târgu Mureș și câștigându-le pe cele cu CSM Focșani și CS Vâlcea 1924.

Interesant este că, în cele trei eșecuri ale galben-albaștrilor, diferența medie a fost de 5.3 puncte, așadar elevii lui Mihai Popa n-au fost departe de a se impune. În ultimul meci, cel câștigat cu 84 la 78 pe terenul vâlcenilor, liderii oaspeților au fost Reginald Johnson Jr. (20 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Kenneth Funderburk (19 puncte, 6 pase decisive) și Bogdan Popa (10 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive).

Ultimii doi sunt cei mai eficienți jucători ai lui CSM Ploiești în acest sezon, amândoi având o medie a eficienței mai mare de 16.

De partea cealaltă, bihorenii au 4-1 în LNBM, câștigând ultimele patru jocuri, în fața lui SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CSM Constanța și CSM Târgu Mureș. Elevii lui Cristian Achim nu stau la fel de bine în FIBA Europe Cup, acolo unde au adunat un succes și două eșecuri.

Miercuri, 1 noiembrie, CSM Oradea a fost învinsă de Legia Varșovia cu 90 la 79, după un meci la finalul căruia antrenorul roș-albaștrilor a criticat arbitrajul, declarând că oficialii nu i-au tratat „nici măcar cu minim de respect”.

Leii-Roșii au mai pierdut cu Patrioti Levice, însă au câștigat în deplasare, în fața lui Kataja Basket. De altfel, după revenirea lui Donatas Tarolis, CSM Oradea evoluează mult mai bine, lituanianul jucând un rol crucial pentru echipa sa.

De asemenea, pe plan intern, s-au mai remarcat și Nijal Pearson (14.2 puncte, 5.2 recuperări, 2.8 pase decisive) și Erick Neal (12.3 puncte, 8.8 pase decisive, 2.3 recuperări). Fundașul orădenilor a strâns nu mai puțin de 14 pase decisive în ultimul joc, cel câștigat cu 96 la 75 în fața lui CSM Târgu Mureș.

Din punct de vedere statistic, CSM Ploiești stă mai bine la puncte, recuperări, procentajul aruncărilor de la distanță, recuperări defensive și capace. În schimb, CSM Oradea are medii mai mari la pase decisive, eficiență, procentajul aruncărilor de un punct și două puncte, recuperări ofensive și intercepții.

Așadar, prahovenii caută al treilea succes consecutiv în campionat, în timp ce bihorenii își doresc să își ridice moralul înaintea returului cu Patrioti Levice din FIBA Europe Cup.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!