Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești revine de la -13 la pauză și se impune în Bănie

CSM Ploiești revine de la -13 la pauză și se impune în Bănie

SCM U Craiova a pierdut meciul jucat pe teren propriu în runda a 24-a din LNBM, scorul 83-90, în compania celor de la Petrolul Ploiești.

SCM U Craiova a început în formula Wyatt, Gavriloaia, Qualls, Robinson și Țibîrnă, în timp ce CSM Petrolul Ploiești i-a avut în primul cinci pe Magdevski, Hammond, Chițu, Milin și Sekulovic.

Primul sfert a fost unul echilibrat. Oltenii au avut un mic avantaj, după dunk-urile lui Qualls și Gavriloaia (12-7) sau după aleey-oop-ul transformat de Țibîrnă pentru 14-10. Însă până la finalul primului sfert, oaspeții au reușit să revină, cu tânărul Codruț Dinu în prim plan, cel care a și înscris ultimele puncte ale primului sfert (20-21). Gazdele au avut însă parte de un galop de sănătate în sfertul secund. Hawley și Qualls au readus Craiova în avantaj, dar Hammond a marcat cinci puncte consecutive (24-26). A urmat un parțial de 9-0 al oltenilor, întrerupt de un and-one al aceluiași Hammond (33-29). Aurică Gavriloaia și Dinu au marcat fiecare câte un coș de 3 puncte, iar Sekulovic a adus scorul la 45-38 cu două libere. Finalul primei reprize a aparținut din nou oltenilor, cu aceiași Qualls și Hawley în prim-plan, iar Craiova intra la pauză cu un avantaj de 13 puncte, scor 53-40.

Milin și „Kevin” Calotă au evaporat avantajul gazdelor la începutul sfertului trei, cu un run de 12-0 pentru Petrolul. Qualls a marcat și a rupt seria, dar Hammond a adus egalarea la 55 cu o triplă. Troy Franklin și Michael Qualls au adus Craiova înapoi în avantaj (66-61), dar prahovenii au înscris opt puncte consecutive, pentru ca în cele din Kennedy să stabilească scorul după 30 de minute la 68-69. Forcing-ul prahovenilor a continuat și în ultimul sfert. Bogdan Popa a marcat două triple și a dus scorul la 79-71 pentru oaspeți. Qualls a înscris 4 puncte consecutive, dar Milin și Hammond au adus Ploieștiul la un avantaj de 10 puncte (75-85), cu 2:35 rămas de jucat din partidă. În cele din urmă prahovenii s-au impus la 7 puncte, scor 90-83.

Pentru gazde Michael Qualls a marcat 26 de puncte, dar cu 1/13 de la 3 puncte și 6 turnovers. Josh Hawley a înscris 17 puncte, Troy Franklin 11 și Aurelian Gavriloaia 10. De partea cealaltă Daion Hammond a înscris 19 puncte (6/16 din acțiune, 5 turnovers), Matija Milin 14 puncte și Codruț Dinu 11. Alți cinci jucători ai prahovenilor au avut între 6 și 9 puncte.

SCM U Craiova a ajuns după această înfrângere la un palmares de 14-8, în timp ce Petrolul Ploiești are 11 victorii cu 11 înfrângeri.

*foto: csmploiesti.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Sper
    Sa fi fost BLAT…de tort
    Altfel, vai si amar de ea echipa, de ei jucatori si de el antrenor

    cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Blatul
      Ar fi fost chiar un alibi ideal daca echipa ar fi fost una caracterizata de prestatii constant bune.Altminteri este al treilea meci consecutiv pe teren propriu in care primim 90 de puncte(!!!!),este al n-lea meci in care 3 romani marcheaza impreuna 3 puncte(!!!),este al n-lea meci in care au fluctuatii majore in evolutie si vorbim de peste 20 de puncte si este al n-lea meci in care nu jucam nimic colectiv,in conditiile in care ai in echipa destui jucatori capabili sa joace intr-un sistem.Problema majora nu e antrenorul cam depasit de situatie,ci atmosfera care se instaleaza an de an gratie unui management de banditi si profund incompetent!

      cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Din ce înțeleg, Tomiță i-a făcut valizele grecului...

      cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      whatsapp traieste si chiar functioneaza la capacitate maxima :))

      cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @gyke
      Mult mai valabil ar fi fost viceversa!Ia sa analizam nitel cum stau lucrurile:in 13 sezoane de prima liga(acesta este al 14-lea),cea mai buna clasare a fost locul 4...Si acum,ATENTIE;In acest interval de timp suntem pe podium la numarul de jucatori schimbati,respectiv pe PRIMUL loc la nr de antrenori schimbati,cu o medie de MAI MULT DE UNUL/SEZON,probabil caz unic in analele sporturilor de echipa!!!!!!!Mai e nevoie sa precizam ca acesti jucatori si antrenori nu s-au legitimat singuri la SCMU Craiova?!?Acesta e glasul cert al cifrelor,mai presus de orice comentariu potential subiectiv!!!

      cu 2 ani în urmă (20.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!