Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești s-a despărțit de antrenorul Mihai Popa, chiar înaintea Final 8-ului Cupei României

CSM Ploiești s-a despărțit de antrenorul Mihai Popa, chiar înaintea Final 8-ului Cupei României

În cursul zilei de marți, 13 februarie, CSM Petrolul Ploiești a anunțat despărțirea de Mihai Popa, cel care se afla la cârma grupării prahovene din vara anului 2021. Această decizie vine la câteva zile după ce galben-albaștrii au fost învinși de Laguna București.

În actualul sezon, CSM Ploiești nu a reușit să se califice în Top 10 și a început faza secundă a campionatului foarte prost, după eșecul din Capitală, ajungând la o serie de șapte înfrângeri consecutive.

CS Vâlcea, CSM Oradea, CSU Sibiu, SCM U Craiova, CSM Târgu Jiu, SCM Timișoara și ABC Laguna București au fost echipele care au învins-o pe trupa ploieșteană în ultimele șase săptămâni.

Drept consecință, conducerea galben-albaștrilor a luat decizia de a se despărți de Mihai Popa, antrenorul echipei.

„Din păcate, ultimele rezultate din campionat ne-au condus către această decizie, pe care am luat-o cu strângere de inimă după drumul parcurs împreună, timp de aproape trei ani, în Liga Naţională. Aşa cum se întâmplă în sport, primul care plăteşte în astfel de situaţii este antrenorul, deşi, mai mereu, nu el este singurul vinovat pentru rezultatele înregistrate. Au fost şi meciuri în care neşansa a jucat rolul ei, ne-am confruntat şi cu diverse probleme de lot, cea mai recentă fiind cea a lui Kenneth Carpenter, dar cert este că rezultatele sunt cele care rămân şi te obligă, uneori, să iei decizii pe care poate nu ţi le-ai dori. Îi mulţumim lui Miţă pentru tot ce a făcut la Ploieşti, pentru încrederea acordată tinerilor noştri şi îl asigurăm de toată prietenia noastră”, a declarat Ionuț Ivan, coordonatorul secției de baschet, conform site-ului oficial al lui CSM Ploiești.

De asemenea, Mihai Popa a avut și el o scurtă declarație după rezilierea amiabilă a contractului:

„Viaţa antrenorului depinde de rezultate şi, indiferent de factorii din jurul echipei care au dus la unele nereuşite, am convenit că aceasta este măsura care se impune în acest moment. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în perioada petrecută la Ploieşti şi să le doresc mult succes de acum înainte.”

În această săptămână, CSM Ploiești participă la Final 8-ul Cupei României, unde va fi condusă de Ionuț Ivan, Nemanja Tomic și Robert Munteanu. Joi, 15 februarie, începând cu ora 15:00, prahovenii se vor duela cu CS Rapid București pentru un loc în semifinalele competiției.

Partida va avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca și va fi transmisă, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 1 și pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Pacat
    Personal cred ca acesta este unul dintre cei mai buni antrenori romani, desigur rezultatele sunt intotdeauna reci, insa trebuue privite si in contextul conditiilor fiecarei echipe.
    Ii astept sa reintre pe aceeasi functie la un club unde sa isi poata pune in valoare calitatile.

    cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      nu stiu de unde vine chestia asta cu "unul dintre cei mai buni antrenori romani", dar a avut 2 ani cu buget si lot de top 8 sa dovedeasca ceva si a esuat lamentabil in ambele sezoane.
      singurul lucru pozitiv pe care pot eu sa-l remarc in activitatea asta de la ploiesti e faptul ca tinerii juniori ai clubului au primit roluri si minute consistente la echipa mare.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • didi.alex.:

      @
      E adevărat ce zice Gyke...a avut si bani si echipa (jucători), însă a avut permanent in preajma un ”mare cunoscător...cunoscător in toate cele”... pe dl Dragoș Pătraru...care a bruiat mult, in lipsa de alte activități, si care a contribuit prin ”înțelepciunea” lui la acest rezultat...Mită Popa se poate autodepăși doar din perspectiva unui antrenor secund si/sau de liga1.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    rupeti pisica!
    Trebuie rupta pisica.
    Cam multa amestecare intre 2 cluburi din aceeasi curte , amandoua de stat, care deconteaza fiecare in parte aceeasi activitate. Prea prea, cu 7 maini. Ma gandeam sa scriu mai concis, sa dau claritate cu evidente, linkuri de pe webasite-uri, etc. Da … cine stie, stie. Si daca e usor ptr mine de aici din UK sa gasesc informatiile online pe google in 5 minute… nu are sens.
    Si totusi…
    Pestele de la cap se impute. Ma indoiesc ca plecarea antrenorului ia cu sine si mireasma toxica.

    Exercitiu de imaginative: Ce as face eu, cu 1 milion de coco, in loc sa iau locul shpe in liga nationala, finantat de un club ce are ca obiectiv sportul de masa (inteleg ca acesta e obiectivul ales in constituire ce cluburile sportive municipal)
    Simplu:
    200.000 i-as baga frumos in buzunar.
    400.000 in bazele sportive ale orasului, pentru a facilita accesul popupatiei la jocul de baschet.
    400.000 as finanta toata suflarea sportive baschetbalistica, pentru a creste efervescenta. Sigur s-ar forma un campionat municipal, finante suficiente pentru cel putin 5-6 echipe de juniori, si pentru o echipa de liga a doua. Daca nu chiar de o academie de baschet.

    Rezultatul pentru comunitate ar fi clar un plus fata de ce este acum, si cu bani cheltuiti, si cu miros de peste…

    Si am zis ca nu mai scriu pe aici, sa nu mai fac valuri. Da ce sa fac… Ridica mingea la fileu si chiar nu ma pot abtine…

    Cu respect.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    completare
    Pentru clarificare:
    Dupa 10 ani cu exercitiul de imaginatie, Orasul Ploiesti ar avea investit e 4.000.000 de coco in baze sportive, si 4.000.000 de coco ar sustine dezvoltarea baschetului in comunitate prin finantarea echipelor, evenimantelor. Si eu as avea 2.000.000.

    doar ca... la Ploiesti miros unele lucruri si nu a rafinarie...
    Tare imi e ca peste 10 ani vad aceleasi baze sportive, aceeasi suflare la nivel de sport de masa, niciun campionat municipal de seniori...
    de banii mei de buzunar nu-mi fac grija.

    Oricum, viziunea ce este acum pusa in pratica, este de la inceput sortita esecului. 50-100 de spectatori. Posibil prietenii sportivilor si parinti de sportivi. Zero eficienta. Bani pe apa sambetei... Lss ca are bugetul. Statul plateste...

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!