Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Jiu a câștigat după mai bine de o lună în Liga Națională

CSM Târgu Jiu a câștigat după mai bine de o lună în Liga Națională

Două dintre formațiile care nu au câștigat de mai bine de o lună în LNBM s-au întâlnit în cursul serii de sâmbătă, 25 noiembrie. CSM Târgu Jiu a câștigat duelul de acasă cu Dinamo București, în etapa a 10-a a Conferinței A, scor 79-59.

Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, Arsenije Vuckovic

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Sean Evans

Formațiile au condus pe rând în primele două minute și Grasu a ajutat-o pe Dinamo să facă 4-7, în timp ce Popa Calotă a redus din deficit cu un backdoor cut transformat în două puncte ușoare, iar Weinberg a marcat pe atacuri consecutive din colțul terenului pentru 12-7. Gorjenii s-au desprins la +7 cu trei minute și jumătate rămase pe cronometru din primul sfert și a urmat time-out-ul dinamoviștilor, însă gazdele au continuat să pună puncte în plus pe tabelă și s-a ajuns la 21-12. CSM Târgu Jiu a trecut într-un avans format din două cifre și a încheiat aceste 10 minute cu 26-16.

Gazdele au păstrat o diferență din două cifre în următoarele atacuri, atunci când transmisiunea de pe FRB TV a căzut, și au urcat la +14. Mandache a răspuns cu o aruncare precisă de la distanță pentru 32-21, după care Djuric a punctat printr-un layup și a apropiat încă puțin Dinamo pe tabelă. Gorjenii au beneficiat de un procentaj ridicat la aruncările de trei puncte în mare parte a reprizei, iar Oluyitan a făcut 41-25, de unde Dinamo nu a venit la o diferență mai mică de 13 puncte în restul celui de-al doilea sfert și la vestiare s-a intrat cu 47-32.

Cinci puncte la rând au marcat dinamoviștii în deschiderea sfertului trei, după care Dupree și Popa Calotă au fost preciși de la distanță pentru 53-37. Wright a înscris de trei puncte și nu a permis oaspeților să taie handicapul la unul format dintr-o singură cifră, Jones fiind cel care a irosit o aruncare deschisă la jumătatea sfertului trei (56-44). Mandache a ratat ambele aruncări libere de care a beneficiat și Dinamo a comis apoi primul fault la șapte minute de la startul reprizei secunde, bucureștenii fiind capabili ulterior să vină la 58-49 cu floater-ul lui Evans. Popa Calotă a fost sancționat cu greșeală tehnică spre finalul sfertului trei și a părăsit jocul, iar Dupree l-a căpăcit pe Edwards pe ultima posesie și tabela a indicat 62-50.

Bărăgan și Oluyitan au continuat seara excelentă a gorjenilor din spatele arcului de cerc (68-50) și Dinamo a cerut imediat time-out. Underwood a oprit seria oaspeților la 70-55, de unde s-a ajuns curând la un ecart de peste 20 de puncte și la 77-55 a urmat un nou timp de odihnă la banca formației din Capitală. De acolo gorjenii au încetinit drastic ritmul pe atac și au închis în cele din urmă cu 79-59.

Dimitrius Underwood s-a evidențiat cu 25 de puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive, următorii marcatori ai învingătorilor fiind Noam Weinberg, Jalen Dupree (ambii cu 12 puncte) și Octavian Popa Calotă (10 puncte). Gorjenii au terminat cu 13 aruncări precise din spatele arcului de cerc, fiind la o triplă distanță de egalarea recordului stagional.

Cortez Edwards a răspuns cu 14 puncte, 7 recuperări și 6 assist-uri, Ștefan Grasu a avut 13 puncte și 4 recuperări, iar Sean Evans a contribuit cu 10 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Gorjenii (3-5 bilanț) vor avea parte de o etapă liberă în următorul weekend, iar pe Dinamo (3-6) o așteaptă duelul de acasă cu cei de la CSM Galați.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    dinamo...
    o partida execrabila facuta de dinamovisti. unde a fost mandache? teleleu?

    cu 4 luni în urmă (06.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!