Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Jiu se duelează cu Steaua în ultimul meci de acasă în grupa 11-18

CSM Târgu Jiu se duelează cu Steaua în ultimul meci de acasă în grupa 11-18

CSM Târgu Jiu este în fața ultimului meci pe teren propriu în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, sâmbătă (25.03) primind vizita Stelei în runda cu numărul 24.

Gorjenii au legat în premieră victoriile în sezonul 2022/2023, după 70-66 cu Laguna Sharks și 85-63 cu CSM Galați, în ambele cazuri pe teren propriu. Jocul cu Galațiul a adus un ecart de 34 de puncte la un moment dat în favoarea gorjenilor, Noam Weinberg remarcându-se cu 21 de puncte, alături de un double-double spectaculos din partea lui Shamiel Stevenson (19 puncte, 13 recuperări).

Steaua are un parcurs aproape perfect în această fază a campionatului, dar și-a pierdut liderul, Strahinja Jovanovic semnând în Polonia pentru restul sezonului. Bucureștenii au un singur pas greșit în grupa 11-18, în deplasarea de la Târgu Mureș din 10 martie, unde au cedat cu 82-99.

Formația roș-albastră este la egalitate cu CSM Galați și CSM Târgu Mureș, toate având 8-3 bilanț, iar CSM Târgu Jiu a trecut la 3-8 prin ultimele două rezultate bune. În tur, CSA Steaua a reușit să câștige la două puncte acasă, 93 la 91, meciul având patru jucători cu 20+ puncte marcate.

În absența lui Jovanovic, James Farr este principalul marcator al Stelei în faza secundă, la o distanță considerabilă totuși de Shamiel Stevenson, baschetbalistul de la CSM Târgu Jiu având 27 de puncte pe meci în medie. Farr și Stevenson sunt la egalitate la recuperări (9.6), iar în privința minutelor jucate ies în evidență Titus Nicoară și Dylan Frye pe lângă Stevenson, toți având peste 35 în medie.

Târgu Jiu și Steaua sunt printre echipele cu mai mult de 80 de puncte marcate în medie în faza secundă, gorjenii fiind pe locul al doilea la recuperări după CSU Sibiu, iar steliștii sunt primii atât la încercările de două puncte, cât și la reușitele de acest fel. Ambele echipe au procentaje bune din spatele arcului de cerc, CSM Târgu Jiu având 41% procentaj din acea zonă, iar Steaua 37%.

Duelul din fieful gorjenilor este programat pentru sâmbătă, 25 martie, de la ora 18.30 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!