Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Jiu și CSM Galați luptă pentru primul succes în noul sezon al LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.10.2023

CSM Târgu Jiu și CSM Galați luptă pentru primul succes în noul sezon al LNBM

Două dintre echipele care nu au simțit încă gustul victoriei în noul sezon al Ligii Naționale se întâlnesc duminică, 8 octombrie, în etapa a treia. CSM Târgu Jiu  primește vizita celor de la CSM Galați de la ora 17:00.

Gorjenii au avut un start promițător de sezon, la participarea în grupa A din primul tur al Cupei României. În turneul preliminar, alb-albaștrii au jucat cu Rapid București și FC Argeș Basketball, reușind să se bată de la egal la egal cu două dintre echipele cu pretenții ale campionatului.

În meciul cu giuleștenii, CSM Târgu Jiu a fost aproape să remonteze o diferență de 20 de puncte. Conduși cu  21-41 la un moment dat, elevii lui Kresimir Basic au reușit să se apropie la o singură posesie în finalul de joc, dar au cedat în cele din urmă cu 70-74.

Cu un coșaveraj de doar -4, echipa din Orașul lui Brâncuși intra în ultima etapă cu șanse reale la unul dintre cele două locuri de Lucky Loser. Târgu Jiu a câzut după primul sfert cu FC Argeș la un deficit de 17 puncte, dar până la pauză s-a apropiat chiar și la trei puncte. În fine, scorul final a fost 88-80 pentru argeșeni. Jason Hubbard a fost MVP-ul echipei în Cupa României, terminând cu medii de 18 puncte și 5.5 recuperări.

Hubbard a fost principalul marcator al echipei și în singurul meci disputat până acum în campionat de către gorjeni. El a avut 18 puncte în eșecul din deplasare cu Dinamo, scor 65-78. Și în acest meci, Târgu Jiu a luptat curajos, dar a cedat pe baza unui final foarte bun al alb-roșilor. Dimitrius Underwood s-a remarcat și el cu 12 puncte, 4 recuperări și 9 pase decisive.

Nici CSM Galați nu are un start mai fericit de sezon. Moldovenii au ratat calificarea în Final Eight-ul Cupei României, terminând pe locul al doilea în grupa C, cu CSM Târgu Mureș și CSM Focșani, cu un coșaveraj de +9.

Gruparea pregătită de Florin Nini a debutat în noua stagiune cu un succes convingător împotriva celor de la CSM Focșani, scor 88-77. Jan Razdevsek s-a făcut remarcat în acel joc cu 18 puncte și 7 pase decisive, iar Marlon Ruffin a avut 17 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. De asemenea, Marius Ciotlăuș a fost în double-double, cu 11 puncte și 13 recuperări.

Calificarea s-a pierdut în meciul împotriva gazdelor turneului de calificare, CSM Târgu Mureș. Deși au condus și la 16 puncte, gălățenii au avut o a doua repriză de coșmar și au cedat in-extremis cu 82-80. Razdevsek s-a remarcat din nou, cu 23 de puncte și 7 pase decisive, de data aceasta Ionescu fiind baschetbalistul autohton ce a ieșit la rampă cu 19 puncte înscrise.

Au urmat apoi două eșecuri la limită în campionat pentru gruparea de la malul Dunării. Primul a venit pe terenul celor de la SCM Timișoara, 81-85, joc în care Ruffin a avut 23 de puncte și 6 recuperări, iar Ciotlăuș a bifat un nou double-double. O etapă mai târziu, Galați a cedat pentru a treia oară la rând într-un meci în care are o situație favorabilă în ultimul sfert, 80-83 cu Dinamo București.

Disputa dintre CSM Târgu Jiu și CSM Galați este programată duminică, 8 octombrie, de la ora 17:00 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!