Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș ajunge la patru victorii consecutive în LNBM

CSM Târgu Mureș ajunge la patru victorii consecutive în LNBM

Sala Traian din Râmnicu Vâlcea a fost gazda primului duel de sâmbătă, 23 decembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin. CS Vâlcea și CSM Târgu Mureș s-au întâlnit în Conferința B, în cadrul etapei cu numărul 14, și ardelenii au făcut un nou pas spre calificarea în Top 10 după victoria cu 85-73.

Vâlcea: Isaiah Williams, George Alexandru Vlad, Stephaun Branch, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

Mureș: Goran Martinic, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Oaspeții au fost mai eficienți în debutul partidei și Gajovic a înscris pentru 2-6, de unde Vlad a răspuns cu o triplă și diferența a scăzut la o singură posesie, iar Branch a dus-o pe Vâlcea pentru scurt timp la conducere. Williams a prelungit seria bună din spatele arcului de cerc pentru gazde și s-a făcut 15-11, iar Blidaru a păstrat ecartul de patru puncte la jumătatea sfertului în urma unei intercepții transformate în coș ușor. Mureșul a intrat într-un run de 7-2 pe următoarele posesii, triplele lui Șolopa, Person și Gajovic fiind cele care au dus scorul la 24-26 și pe finalul actului diferența a fost de cinci lungimi: 26-31.

Reușita lui Person a fost urmată de mai multe greșeli în ambele tabere și tabela s-a blocat preț de două minute la 26-33, Paunovic fiind cel care a oprit perioada lipsită de eficiență. Branch a egalat la 33 cu liberele sale precise și Lowrance a reușit să întrerupă pentru câteva secunde revenirea gazdelor printr-o reușită de la semi-distanță. Cele două formații s-au aflat pe rând la conducere în partea a doua din acest sfert și au continuat să arunce foarte bine de la distanță, iar la 40-43 a urmat un time-out la banca vâlcenilor. Gajovic a dezghețat tabela după mai bine de trei minute și a stabilit scorul pauzei cu reușitele consecutive de afară, 40-49.

Borșa a mărit avantajul vizitatorilor la 10 puncte pentru prima dată pe parcursul meciului și Gajovic a rămas în continuare fără greșeală din acțiune când s-a ajuns la 42-54. Mureșul a urcat peste câteva minute la +18 și procentajul reușitelor de la distanță a fost de 63% în acel moment, iar la jumătatea sfertului cu numărul trei scorul a devenit 46-65. Vâlcea a răspuns cu șapte puncte la rând și a urmat un time-out cerut de George Trif și perioada bună s-a oprit prin reușita lui Santa de la 53-67, iar pe finalul sfertului tabela a indicat 53 la 71.

„Lupii Negri” au marcat primele patru puncte ale actului decisiv și Bezbradica a contribuit la reducerea diferenței încă puțin (60-73). Santa l-a căpăcit spectaculos pe Blidaru și a fost apoi aproape de o intercepție în fața lui Branch, dar CS Vâlcea a continuat să scadă din ecart și la jumătatea sfertului scorul a devenit 66-77. Vlad a avut un coș de la distanță prin care a adus gazdele la 71-77, însă pe un atac viitor a pierdut posesia și CSM Târgu Mureș a putut să refacă o diferență de măcar trei posesii, în timp ce cu un minut înainte de final avantajul vizitatorilor a devenit de 10 puncte. Mureșul s-a impus în cele din urmă cu 73-85 la Râmnicu Vâlcea și a putut să continue seria rezultatelor pozitive din Conferința B.

Goran Gajovic a avut parte de un meci perfect în plan ofensiv, cu 27 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 10/10 din acțiune și 2/2 la libere. Următorii marcatori pentru CSM Târgu Mureș au fost Szabolcs Santa (13 puncte, 4 recuperări), Alin Borșa și Jonathan Person (ambii cu 10 puncte).

Steph Branch a contribuit cu 16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive pentru CS Vâlcea, iar Zoran Paunovic l-a secondat cu 13 puncte și 5 recuperări.

Vâlcenii (4-8 bilanț) vor evolua la Ploiești pe 30 decembrie, în timp ce Mureșul (8-4) o să joace pe teren propriu cu două zile mai devreme, într-un duel televizat împotriva lui CSM Oradea.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!