Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș caută a cincea victorie la rând în duelurile cu CSM Petrolul Ploiești

CSM Târgu Mureș caută a cincea victorie la rând în duelurile cu CSM Petrolul Ploiești

Runda cu numărul 12 din Liga Națională de Baschet Masculin începe în cursul serii de joi, 7 decembrie, cu un meci din Conferința B. CSM Petrolul Ploiești și CSM Târgu Mureș vor fi adversare în Sala Olimpia.

Prahovenii au ocazia să deschidă runda, după ce au făcut asta în alte două ocazii în precedentele săptămâni. Echipa în galben și albastru nu traversează însă o perioadă bună și a pierdut precedentele trei partide din Liga Națională, iar aceste rezultate au dus-o la 3-7 bilanț. CSM Petrolul nu se poate lăuda cu un parcurs reușit acasă, acolo unde a câștigat o singură dată în cinci apariții.

Forma este mai bună pentru CSM Târgu Mureș, elevii lui George Trif ajungând la 5-4 bilanț în urma precedentului succes, 80-73 cu CSM Constanța. Mureșenii pot pune un succes în plus față de CSU Sibiu, formație care stă în etapa a 12-a, dacă se impun la Ploiești.

Balanța în confruntările directe din ultima vreme înclină destul de clar spre CSM Târgu Mureș, prin cele patru victorii consecutive. Ultima dată când CSM Petrolul s-a putut impune în fața adversarei de joi s-a întâmplat pe 22 octombrie 2022, într-un meci încheiat la un singur punct: 87-86.

Turul Conferinței B a adus un succes la o diferență de două cifre pentru CSM Târgu Mureș. Jakob Lowrance a terminat cu 25 de puncte și 7 recuperări în meciul adjudecat de ardeleni cu 93-81. În replică, Kenny Funderburk a contribuit cu 20 de puncte și 6 recuperări pentru CSM Petrolul.

În ultimele cinci partide dintre cele două formații, Mureșul a putut să-și țină oponenții la 80 de puncte marcate în medie. Ofensiva echipei lui George Trif a adus cifre mai bune în special la precedentele două întâlniri, când CSM Târgu Mureș a încheiat de fiecare dată cu 90+ puncte.

La nivel statistic există destule contraste între cluburile care deschid etapa a 12-a. CSM Petrolul este prima la nivelul recuperărilor defensive, capitol la care Mureșul se află în zona inferioară a clasamentului. În schimb, la capitolul triplelor este o diferență destul de importantă între echipe, în favoarea Mureșului, iar la capace ambele se descurcă la fel de bine.

Duelul de la Ploiești o să pună față în față doi jucători cu procentaje apropiate din interiorul arcului de cerc, Veljko Brkic și Szabolcs Santa. În plus, prahovenii vor avea de luptat cu jucătorul care conduce ierarhia la nivelul capacelor (Jakob Lowrance, cu 1.4 în medie), iar pentru apărarea mureșeană un punct crucial de urmărit va fi un marcator important al ligii, Kenny Funderburk (19.2 puncte, 5.1 pase decisive).

Meciul din Sala Olimpia va avea loc joi, 7 decembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!