Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș caută a șaptea victorie în acest sezon al Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș caută a șaptea victorie în acest sezon al Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș își dorește să rămână pe podiumul Conferinței B la finalul etapei a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin și caută să obțină a șaptea victorie stagională. Mureșenii vor juca sâmbătă, 16 decembrie, cu cei de la CSM Focșani.

Ajunsă pe podiumul Conferinței B, cu 6-4 bilanț, în urma victoriei de la Ploiești (97-85), CSM Târgu Mureș traversează o perioadă foarte bună și are un singur pas greșit în precedentele cinci meciuri. În plus, ardelenii se pot baza pe un bilanț cu adevărat echilibrat indiferent că evoluează acasă sau în deplasare, în ambele cazuri având 3 victorii și 2 eșecuri.

CSM Focșani nu a cunoscut gustul succesului departe de casă în actuala campanie și are 1-10 în Conferința B. Vrâncenii sunt într-o serie de șase înfrângeri consecutive, iar jocul de la Târgu Mureș va fi ultimul din deplasare în anul 2023.

Disputa din tur s-a încheiat cu 85-74 pentru CSM Târgu Mureș, atunci când Goran Martinic s-a evidențiat din tabăra învingătorilor prin cele 23 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții. Pavle Reljic și Sherwood Brown au marcat împreună 38 de puncte pentru CSM Focșani.

Mureșul a putut să câștige acasă în acest sezon atunci când a condus la pauză sau la finalul sfertului trei, în timp ce un rezultat negativ s-a înregistrat când diferența la final a fost de cinci puncte sau mai mică. Ardelenii au trei partide la rând în fața fanilor cu cel puțin 80 de puncte marcate. De partea cealaltă, CSM Focșani a pierdut aproape în permanență la diferențe dintr-o singură cifră în deplasare, cel mai drastic eșec fiind la 11 puncte, pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești.

Statistica este clar de partea elevilor lui George Trif, iar la nivelul principalilor marcator diferența este cât se poate de mică. Derryck Thornton Jr. o ajută pe CSM Focșani cu 17.8 puncte în medie în doar șase partide, iar Mladen Jeremic contribuie cu 17 puncte pe partidă, alături de un procentaj de 48% în cazul reușitelor din spatele arcului de cerc.

Partida de la Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 18.00 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!