Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș dispută primul meci pe teren propriu în faza a doua a Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș dispută primul meci pe teren propriu în faza a doua a Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș o să dispute sâmbătă, 4 martie, primul joc pe teren propriu în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Nou-promovata primește vizita lui CSM Galați, echipa cu cel mai bun bilanț în această parte a clasamentului.

Mureșenii revin astfel în fața propriilor suporteri după o lună și jumătate, la mijlocul lui ianuarie fiind ultima dată când au jucat acasă, într-un 94-65 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. De atunci au urmat trei deplasări la rând, în două formația lui George Trif fiind învinsă.

CSM Galați a obținut două victorii în faza secundă a Ligii Naționale, mai întâi acasă cu CSM Târgu Jiu (91-84) și apoi la Miercurea Ciuc (87-77), dunărenii fiind clubul cu bilanț perfect în grupa 11-18. Mureșul are 5-3 bilanț față de 8-0 pentru CSM Galați.

De la promovarea mureșenilor în LNBM, acesta o să fie primul duel direct între cele două echipe, acestea fiind la egalitate în privința assist-urilor pe meci în faza secundă, iar în restul datelor statistice importante CSM Galați se află în avantaj. Dunărenii sunt primii în campionat, de la începerea grupei 11-18, la intercepții (30 în total în cele două jocuri).

Mureșul are 4-4 bilanț acasă și stă bine în privința partidelor în care conduce la pauză, probleme fiind când echipa lui George Trif se află în dezavantaj după 20 sau 30 de minute. CSM Galați încă nu a cunoscut gustul înfrângerii departe de casă când s-a aflat în avantaj după trei sferturi, iar în jocurile cu diferență mică de puncte are 2-2 bilanț.

Luka Mitrovic și Nedeljko Prijovic au peste 20 de puncte în medie pentru Galați în această fază a campionatului, cel din urmă alături remarcându-se și cu 8 aruncări bune de trei puncte. Anthony Matis, de la CSM Târgu Mureș, este jucătorul care și-a asumat cele mai multe aruncări din spatele arcului de cerc (15) până acum în grupa 11-18.

Partida de la Târgu Mureș are loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!