Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș îi administrează al treilea eșec la rând lui CSM Petrolul Ploiești

CSM Târgu Mureș îi administrează al treilea eșec la rând lui CSM Petrolul Ploiești

CSM Târgu Mureș a câștigat primul meci în stagiunea 2023/2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația antrenată de George Trif s-a impus miercuri, 11 octombrie, în confruntarea de pe teren propriu cu CSM Petrolul Poiești, scor 93-81. Pentru formția vizitatoare a fost a 3-a înfrângere la rând în campionat.

Meciul a început destul de secetos la nivelul punctelor mmarcate, chiar dacă Funderburk reușea să înscrie pentru oaspeți încă din primul minute de joc. La jumătatea actului inaugural scorul era 6-9 pentru echipa vizitatoare. Gazdele cu trecut în avantaj imediat, după un run de 7-0, care avea să fie oprit de vizita la linia de libere a lui Bogdan Popa. Martinic a intrat în acțiune și cu 5 puncte la rând stabilea scorul după primul act, 18-11 pentru CSM Târgu Mureș. În sfertul secund au rămas în control pentru aproape 6 minute. Ploieștenii au venit la o singură posesie în urmă, după o triplă a lui Corpodean, 30-28. Borșa a oprit parțialul vizitatorilor, iar Gajovic și Martinic au închis repriza fiecare cu câte un coș de la distanță. Astfel la cabine se intra cu scorul de 38-28 pentru CSM Târgu Mureș.

Repriza secundă a început favorabil tot pentru gazde, care au găsit din nou coșul cu ușurință de la distanță și au reușit să se desprind la 17 lungimi pe tabelă, 49-32. Vlad Corpodean cu două triple la rând a sunat revenirea în tabăra oaspete. diferența a scăzut la mai puțin de 10 puncte, după reușita, tot de 3 puncte, a lui Funderburk, 54-47. După un time-out al lui George Trif, elevii săi au răspuns foarte bine și au refăcut ecartul format din două cifre. Sfertul trei se încheia cu scorul de 63-49. Startul de act decisiv le-a adus gazdelor din nou un avantaj liniștitor. Oaspeții nu au cedat lupta, dar aveau 11 puncte de recuperat când mai erau 2 minute și 43 de secunde de joc. A fost totuși misiune imposibilă pentru CSM Petrolul Ploiești, iar CSM Târgu Mureș a câștigat cu scorul de 93-81.

Jakob Lawrewnce a fost omul meciului cu 25 de puncte și 7 recuperări. Mureșul a avut alți patru jucători în double-digits: Jeremic – 16 puncte, Borșa – 14, iar Martinic și Șanta cu 12 puncte fiecare.

Funderburk jr. a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 20 de puncte. Carpenter și Corpodean au adăugat câte 14 puncte fiecare.

foto: CSM Târgu Mureș (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!