Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș obține a doua victorie consecutivă în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.10.2023

CSM Târgu Mureș obține a doua victorie consecutivă în LNBM

CSM Târgu Mureș a ajuns la două victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin. După ce etapa trecută au trecut de CSM Petrolul Ploiești pe teren propriu, elevii lui George Trif au reușit să învingă și în deplasarea pe parchetul celor de la CSM Focșani din etapa a patra. Scorul final al confruntării a fost 74-85.

CSM Focșani: Cătălin Petrișor, Dragoș Axinte, Pavle Reljic, Sherwood Brown, Konstiantyn Anikiienko

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

Cele două echipe au totalizat doar șase puncte în primele trei minute de joc. Axinte a deblocat tabela din interior, iar mureșenii au răspuns prin Santa și Gajovic. Brown i-a readus pe vrânceni în avantaj cu prima triplă a disputei, iar Axinte a majorat diferența. Borșa a egalat la 7 cu o triplă, dar Axinte și-a continuat evoluția reușită și a punctat din nou din interior. Martinic și Gajovic au bifat un run de 7-0 prin care duceau scorul la 9-15. Reljic a preluat frâiele ofensivei echipei din Focșani și a reușit să refacă echilibrul până la finalul primului sfert: 21-21.

Avdic a deblocat tabela cu un lay-up, iar Reljic a majorat avansul de la libere. Boloni cu două reușite de afară și Gajovic cu una au întors din nou acul balanței în favoarea oaspeților și scorul devenea 27-31. Anikiienko a întrerupt run-ul de la semidistanță, dar Lowrance a continuat recitalul triplelor. Jeremic a dus avansul la șapte puncte, dar acesta a fost tăiat la patru de reușita de la distanță a lui Avdic. Boloni a marcat pentru a treia oară de afară în acest sfert, dar scorul la pauza mare a fost stabilit de Anikiienko și Avdic: 37-41.

A doua jumătate a confruntării a fost inaugurată de coșul din spatele arcului de cerc reușit de Martinic. Reljic a punctat pe pătrundere, înainte ca autohtonii Borșa și Santa să bifeze patru puncte consecutive din interior. De la linia de pedeapsă, Brown și Reljic au adus ecartul la cinci lungimi: 43-48. Vrâncenii s-au apropiat la o singură posesie datorită aceluiași Brown, fapt ce a forțat un timeout din partea lui George Trif. Elevii lui Mihai Petruț s-au apropiat chiar și a un punct, dar cu 10 minute înainte de final, scorul era 60-64.

Avdic a animat atmosfera cu un coș de sus, dar Lowrance a tăiat pentru un moment avântul adversarilor cu un layup. Reljic și Brown au restabilit egalitatea la 66. Avdic și Reljic și-au readus echipa în avantaj pentru prima oară din primul sfert. Santa a dus apoi scorul la 69-70. Brown i-a răspuns cu aceeași monedă. Regalul ofensiv a continuat cu floater-ul lui Martinic. Târgu Mureș s-a distanțat la șase puncte prin tripla lui Gajovic. Avantajul a ajuns și în double-digits până la finalul meciului. CSM Târgu Mureș s-a impus în cele din urmă cu 74-85.

Goran Martinic a fost cel mai bun om al partidei și a terminat cu 23 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Jakob Lowrance l-a urmat cu 16 puncte. Boloni a transformat patru triple pentru 12 puncte. Szabolcs Santa și Goran Gajovic au marcat câte 11 puncte. Pavle Reljic a strâns 20 de puncte pentru Focșani. Sherwood Brown a ieșit la rampă cu 18 puncte și 8 recuperări, iar Rijad Avdic a avut 16 puncte.

În etapa următoare, CSM Focșani va juca pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924. 

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Cătălin Petrișor
    E cel mai slab din liga. Primește minute pe banda rulanta și doarme pe el. Omu e varza, dar antrenorul contează pe el. Tehnician care habar n are ce face, nu are nici o direcție echipa asta, joaca pe banii primăriei degeaba

    cu 6 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!