Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș obține o victorie importantă în fața celor de la CSM Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.11.2023

CSM Târgu Mureș obține o victorie importantă în fața celor de la CSM Constanța

CSM Târgu Mureș a ajuns la un bilanț de 5-4 în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a obținut o victorie importantă în prima etapă a returului. Gruparea ardeleanăa a trecut de CSM Constanța pe teren propriu, cu scorul de 80-73, într-un meci în care s-au instalat rapid la conducere și au refuzat orice tentativă de revenire adversarilor.

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

CSM Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Dragoș Diculescu, Kyndall Hill, Bryan Griffin

Oaspeții au început excelent partida, reușind să transforme două aruncări de la distanță prin Diculescu și Duffy. De cealaltă parte, Santa a avut un start dominant în căciulă, reușind să înscrie șase puncte de acolo, iar cu ajutorul lui Person îi aducea pe ardeleni pentru prima oară în avantaj, 8-6. Run-ul gazdelor a ajuns la 10-0, astfel că aceștia dublau punctele înscrise de dobrogeni la jumătatea primului sfert. Torok cu un cârlig, respectiv Hill de la trei puncte au oprit pasa proastă a echipei lor. Diferența a intrat pentru prima oară în double-digits după ce Santa a mai marcat de două ori din interior, dar Duffy a răspuns imediat cu o triplă. După 10 minute, tabela indica 23-14.

Person a refăcut diferența de două cifre în debutul părții secunde, după ce a transformat un coș cu fault de sub panou. Lowrance și Hill s-au duelat apoi în coșuri de la distanță. Griffin a punctat la impresia artistică după ce a finalizat un alley-oop, înainte ca Nistor să reușească două coșuri de trei pentru a duce scorul la 38-23. Mureșenii au mai marcat doar printr-o triplă a lui Martinic, în timp ce Torok și Griffin și-au ținut echipa în meci, astfel că la pauza mare scorul era 41-29.

Constănțenii s-au apropiat serios de adversari în debutul sfertului secund, după ce Duffy și Griffin au înscris câte un coș de trei puncte. După ce Martinic și Person au calmat puțin apele în rândul taberei gazdă, Diculescu și Griffin au reușit alte cinci puncte la rând prin care scorul devenea 45-40. Jeremic a explodat din spatele arcului de cerc, reușind două coșuri dificile de acolo pentru a reface avansul de la pauză. Henderson a răspuns printr-o reușită similară. Evoluția americanului în finalul sfertului a fost singurul motiv pentru care suspansul se păstra la intrarea în actul decisiv, când tabela indica 66-55.

Griffin a inaugurat sfertul al patrulea cu un coș de sus. Duffy a marcat de afară, Henderson de la libere și diferența devenea de două posesii. Santa a oprit run-ul adversarilor după o pătrundere spectaculoasă. Duffy a răspuns printr-o reușită similară, înainte ca Martinic să puncteze cu un coș de trei din step-back. Person a forțat un timeout al adversarilor după ce a finalizat un floater. Diculescu a refăcut diferența de trei puncte printr-un coș de afară, astfel că a venit rândul gazdelor să ceară timp de odihnă. Elevii lui George Trif au răspuns foarte bine indicațiilor și au bifat cinci puncte la rând pentru a închide orice dubiu legat de echipa câștigătoare. Scorul final a fost 80-73.

Szabolcs Santa a avut o prestație de top și a reușit să adune 20 de puncte și 8 recuperări. Goran Martinic a venit cu 17 puncte de pe banca de rezerve. Bryan Griffin a fost în double-double, cu 21 de puncte și 10 recuperări.

În etapa următoare din LNBM, CSM Târgu Mureș va sta pe bară, în timp ce Constanța va primi vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!