Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș primește vizita campioanei României în prima rundă din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.01.2024

CSM Târgu Mureș primește vizita campioanei României în prima rundă din Top 10

CSM Târgu Mureș are o misiune extrem de dificilă în prima rundă din a doua fază a campionatului. Formația pregătită de George Trif va primi vizita campioana României sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18:00.

Cele două formații se vor întâlni pentru prima oară după fix un an, de la ultima rundă a primei faze de campionat din sezonul 2022/23. Atunci, clujenii au avut câștig de cauză, reușind să se impună cu 94-73, într-un meci în care pivoții campioanei au adunat 31 de puncte: 18 pentru Stipanovic și 13 pentru Cățe.

Disputa din tur de pe terenul mureșenilor a fost ceva mai echilibrat. Gazdele au intrat cu avantaj de două puncte în sfertul al patrulea, dar alb-negrii au dominat ultimul parțial, câștigat la 12 puncte și la final s-au impus cu 79-89, în ciuda eforturilor lui Martinic, care a avut 26 de puncte și 6 pase decisive.

Studenții pornesc clar cu prima șansă în meciul de sâmbătă, fiind detașat cea mai în formă echipă din campionatul nostru. Trupa lui Silvășan nu a suferit încă vreun eșec în competițiile interne, terminând cu 16-0 în sezonul regulat și cu 2-0 în primul tur al Cupei României.

Șepcile Roșii nu stau mai rău nici în cupele europene. În EuroCup, reprezentanta României are un bilanț de 12-4, suferind două eșecuri cu JL Bourg, unul cu Gran Canaria și unul cu Turk Telekom. La acest moment, U-BT este sigură de măcar locul al treilea în grupa B și mai are două etape să o întreacă pe Gran Canaria pentru un loc direct în sferturile de finală, ibericii având o linie de clasament identică.

De cealaltă parte, mureșenii sunt una dintre revelațiile debutului de campionat, reușind să termine pe trei în Conferința B, deasupra unor echipe precum CSU Sibiu, CSM Constanța sau SCM U Craiova și vor intra în Top 10 cu un bilanț de 4-4.

Această linie de clasament se datorează unor victorii entuziasmante cu FC Argeș, CSM Constanța, CSU Sibiu și cireașa de pe tort este dată de succesul de acasă cu vicecampioana României, CSM Oradea.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al lui Târgu Mureș în prima parte de campionat, cu 15.2 pe meci, în timp ce Szabolcs Santa s-a remarcat la recuperări cu 5.7. Goran Martinic a fost principalul playmaker, cu 4.5 pase decisive pe meci.

De partea cealaltă, Emi Cățe rămâne cel mai valoros jucător al echipei, reușind să înregistreze medii de 14.6 puncte și 8.3 recuperări, în timp ce Bryce Jones este cel mai bun pasator, cu 5.3 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre U-BT Cluj și CSM Târgu Mureș este programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: sport-focus.ro/Facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Muresul
    are jucatori experimentati care nu trebuie lasati sa isi faca jocul. Oradea nu a facut suficient in legatura cu asta si a pierdut.

    cu 3 luni în urmă (26.01.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    e vorba si de benzina
    Echipa experimentata prin varsta, cea a muresenilor, ce se bazeaza pe aruncarile de 3, uneori din zone atipice aruncarilor. Va fi un meci echilibrat oarecum, dar doar pe alocuri, muresenii nu vor avea benzina pana la final. MereU nUmai U.

    cu 3 luni în urmă (26.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!