Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș reușește să câștige pentru a doua oară în deplasare

CSM Târgu Mureș reușește să câștige pentru a doua oară în deplasare

CSM Târgu Mureș a putut să câștige pentru a doua oară în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin un duel în deplasare, nou-promovata trecând cu 78-73 de CSM Petrolul Ploiești în etapa a 13-a.

Ploiești: Kwamain Mitchell, Octavian Popa Calotă, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Vladislav Șolopa, Szabolcs Santa

Tripla lui Person a deschis întâlnirea, Brkic ajungând apoi la linia de fault unde și-a ratat ambele aruncări, Gajovic pătrunând în viteză și se făcea 0-5. Șolopa menținea un avantaj de două posesii și Person a găsit o breșă în defensiva gazdelor pentru a continua startul excelent de meci de partea Mureșului (2-8), Martinic făcând +8 între la jumătatea sfertului inaugural. Același Martinic ducea scorul la 2-13, moment în care CSM Petrolul cerea time-out, gazdele suferind pe atac, Bogdan Popa și Veljko Brkic oprind în cele din urmă run-ul nou-promovatei și diferența se reducea la 7-13. Ploieștiul a reușit să egaleze pe finalul primului sfert, Mitchell marcând pentru 17-17, la capătul unui parțial pe care gazdele l-au terminat cu procentaje aproape identice cu Mureșul, după un început extrem de slab pe plan ofensiv.

Formația galben-albastră a trecut pentru prima dată la conducere după reușita lui Aughburns din căciulă, Vujadinovic replicând imediat și apoi urmau punctele lui Popa Calotă, Dinu și Funderburk pentru 28-19, CSM Petrolul Ploiești fiind într-un run de 11-2. Person devenea principalul marcator al oaspeților prin reușita cu care oprea seria adversarilor, Popa și Brkic replicând pentru 31-21, la jumătatea celui de-al doilea sfert diferența fiind de șapte lungimi. Gajovic și Martinic ajungeau la linia liberelor pentru 33-29, peste câteva atacuri urmând un time-out de partea gazdelor la +5 și în cele din urmă la cabine s-a intrat cu 39-36.

Câte un coș din acțiune au marcat echipele în primul minut și jumătate de la reluare, Santa fiind găsit liber sub panou și handicapul Mureșului devenea de un punct, 41-40, Mister replicând imediat din colțul terenului. Lowrance a irosit șansa egalării pe contraatac, Popa înscriind în cealaltă parte a terenului și apoi Santa avea șansa unui three-point play, diferența rămând de două puncte (46-44). Martinic a reușit cinci puncte la rând și CSM Târgu Mureș revenea la conducere, Person punând două posesii între la capătul unui run de 7-0, diferența maximă pe finalul sfertului trei fiind de cinci puncte, iar CSM Petrolul a putut întoarce și avea 57 la 56 după reușita lui Aughburns.

Situația de pe tabelă a devenit egală în prima parte a sfertului patru, Brkic ajungând la linia liberelor și și-a împărțit încercările, iar în partea opusă Martinic înscria de la semi-distanță pentru 61-62. Tot Martinic îi forța pe prahoveni să ceară time-out la jumătatea parțialului după tripla sa de la 64-67, ecartul devenind apoi de două posesii. Brkic nu rata de la libere și o aducea pentru scurt timp pe Ploiești la conducere, Santa punând trei puncte între cu o reușită din căciulă (70-73) și cu tripla lui Person diferența devenea de +6 cu sub două minute rămase pe cronometru. Gajovic a reușit să scape de adversarul direct și a înscris ultimele puncte la partidei, CSM Târgu Mureș câștigând cu 78-73 în deplasare.

CSM Petrolul (8-4 bilanț) merge pe terenul campioanei U-BT Cluj la finalul săptămânii, iar CSM Târgu Mureș (4-8) o să joace acasă în fața lui CSM Târgu Jiu în runda a 14-a.

Goran Martinic a fost liderul nou-promovatei (19 puncte, 3/4 de la distanță, 5 recuperări), în double figures fiind și Jonathan Person (16 puncte), Goran Gajovic (15 puncte, 4 recuperări), Szabolcs Santa (11 puncte, 15 recuperări), respectiv Branislav Vujadinovic (10 puncte).

Bogdan Popa a contribuit cu 18 puncte și 9 recuperări pentru CSM Petrolul, următorii pe lista marcatorilor fiind Veljko Brkic (11 puncte, 8 recuperări) și Andris Misters (10 puncte, 5 assist-uri, 4 recuperări).

*foto: Kádar Csongor Krisztián / Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!