Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș s-a calificat la Final 8, în extremis

CSM Târgu Mureș s-a calificat la Final 8, în extremis

Astăzi, 17 septembrie, Sala Sporturilor din Târgu Mureș a fost gazda confruntării dintre CSM Târgu Mureș și CSM Galați, decisivă pentru calificarea la Final 8-ul Cupei României. Înaintea acestui meci, ambele formații au izbutit să o învingă pe CSM Focșani.

CSM Târgu Mureș: Mladen Jeremic, Goran Martinic, Szabolcs Santa, Alin Borșa, Goran Gajovic

CSM Galați: Marlon Ruffin, Andrei Calenic, Guga Patashuri, Marius Ciotlăuș, Jan Razdevsek

Jocul a început sub spectrul echilibrului, cele două tabere mergând cap la cap până la jumătatea actului inaugural. Apoi, oaspeții au început să controleze partida, s-au distanțat la trei posesii și au încheiat primul sfert cu scorul de 28 la 19. Principalul remarcat al acestei secvențe a fost Basti Ionescu, sportiv ce a adunat 11 puncte în puțin peste patru minute.

Gazdele au înscris primele puncte ale sfertului secund, dar apoi elevii lui Florin Nini au reușit opt puncte la rând și diferența de pe tabelă a crescut la 15 puncte: 36-21. A urmat o perioadă mai bună a mureșenilor, apoi gălățenii s-au distanțat din nou la 16 puncte și, în cele din urmă, la finalul primei reprize scorul era 48 la 36.

După revenirea de la vestiare, elevii lui George Trif au redus treptat din diferență și, până la finalul sfertului al treilea, izbutiseră să se apropie la șapte puncte: 61-68. În ultimul sfert, cele două adversare au luptat cot la cot și, în cele din urmă, câștig de cauză a avut CSM Târgu Mureș: 82-80.

Goran Martinic a fost cel mai eficient jucător al Mureșului cu cele 23 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar următorii marcatori din tabăra gazdelor au fost Jakob Lowrance (13 puncte, 4 capace) și Szabolcs Santa (11 puncte, 10 recuperări).

CSM Galați i-a avut în double digits pe Jan Razdevsek (23 de puncte, 7 pase decisive), Basti Ionescu (19 puncte, 5/11 de afară) și Marlon Ruffin (15 puncte), iar Marius Ciotlăuș a contribuit cu 10 recuperări.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș - Marosvasarhely

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș János Sånta :

    Târgu Mureș
    Frumos meci, de luptă.
    Hai CSM. Huj-huj-hajrá!!

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Avertisment
    COMENTARIU MODERAT

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • CSM Târgu Mureș johny1976:

      Baschet.ro
      Conform regulamentului site-ului, mă aștept să fie șters comentariul lui " ahile89" dacă nu chiar și banat...

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball:

      Sovinism
      Numai frustrati pe acilea... cu ce te a deranjat comentariul domnului? Sau vroiai sa te bagi ca musca in lapte doar sa fii observat? +1 johny, astia nu au ce cauta pe forumuri

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Mai încet cu pianul pe scari
      Nu va simțiți atacați mai baieti:). Ca nu are rost. Nu putea scrie și el un haide csm? Era necesar sa scrie un ungurește? Scriem și noi curând pe machedoneasca sau iraniana.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Funball
      Îs sovin cu cei cu pretenții de drepturi românești și maghiar3 pe teritoriu românesc. In rest n-am
      Nimic cu nimeni:) pot zice ca in viața de zi cu zi ma înțeleg mai bine cu maghiarii decar romanii. Așa ca nu va tot atacați degeaba

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • Istrate David:

      Johny1976
      Aveți dreptate, am moderat comentariul. Ahile89, aveți avertisment pentru comentariul de mai sus. Trăim în 2023, într-o țară cu granițele deschise, în care comunitățile se amestecă peste tot, nu mai e posibil să avem comentarii rasiste.

      La Târgu Mureș, comunitatea maghiară se simte reprezentată de echipa de baschet așa că pot să își susțină echipa în ce limbă vor și nu e treaba nimănui.

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Multumesc:)
      Apreciez comentariul tau David. toate cele bune tuturor :)

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    • varu silvois:

      termenul corect nu este rasism
      ci eventual xenofob

      cu 7 luni în urmă (18.09.2023)
    Raspunde
  • Teodor22 :

    Martinic
    ce jucator este martinic si la varsta asta

    cu 7 luni în urmă (18.09.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Surpriza Tg Mureș
    Pentru al doilea an consecutiv, asta datorită transferurilor inteligente dar și a jucătorilor locali crescuți ok de club, CSM Tg Mureș joaca cu tupeu. Bravo lor și mult succes in acest sezon

    cu 7 luni în urmă (20.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!