Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș s-a impus în primul meci al etapei a 12-a din LNBM

CSM Târgu Mureș s-a impus în primul meci al etapei a 12-a din LNBM

Runda cu numărul 12 din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat în cursul serii de joi, 7 decembrie, cu o partidă din Conferința B. CSM Târgu Mureș a câștigat în fieful celor de la CSM Petrolul Ploiești, scor 97-85, și a urcat pe poziția a treia în această conferință.

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Carpenter, Vlad Corpodean, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Mureș: Jonathan Person, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Încă de la început echilibrul a dominat și niciuna dintre echipe nu s-a putut duce la mai mult de două puncte în față. Person și Gajovic au condus ofensiva oaspeților, iar Bogdan Popa a început să-și intre în ritm (13-12), Funderburk fiind cel care a oprit seria de puncte consecutive pe care pivotul român le-a marcat și a ajutat-o pe CSM Petrolul să ajungă la 23-19. Mureșul a răspuns imediat cu două reușite precise de la distanță, ecartul maxim în perioadă rămasă din primul sfert fiind de șapte puncte și tabela a indicat 26-32.

Jeremic a ajuns în double digits prin coșul din startul celui de-al doilea sfert, în timp ce Person a dus diferența la 10 lungimi cu perechea împărțită de libere, 26-36. Tânărul Vlad Nistor a continuat prestația perfectă pentru CSM Târgu Mureș la aruncările de trei puncte și a forțat gazdele să ceară un timp de odihnă, Brkic fiind cel care a oferit următoarea reușită pentru CSM Petrolul și curând s-a făcut 32-41. Person a ratat de la distanță după ce vizitatorii au avut 7/7 în acea zonă și Johnson a continuat să reducă din handicap (37-44), după care Boloni a întrerupt run-ul de 8-0 al prahovenilor. CSM Târgu Mureș s-a menținut fără probleme în față în momentele rămase din prima repriză și a intrat la vestiare cu 41-49.

La 90 de secunde după startul reprizei secunde diferența a devenit din nou de peste trei posesii (43-54), Corpodean și Brkic fiind cei care au marcat următoarele puncte pentru CSM Petrolul Ploiești. Person a luat pe cont propriu o acțiune și a finalizat cu layup la 49-60, același fundaș suedez fiind peste câteva zeci de secunde precis și din spatele arcului de cerc, iar Brkic a pus două puncte în dreptul Ploieștiului. Jeremic a dus scorul la 55-71 și până la finalul sfertului cu numărul trei CSM Târgu Mureș n-a permis formației gazdă să se apropie la mai mult de 9 puncte, diferența fiind una formată din două cifre la expirarea secundelor de pe cronometru: 63-74.

Cele două formații au întâmpinat câteva probleme în ofensivă în startul sfertului decisiv, dar cu reușita lui Lowrance pe tranziție s-a refăcut un ecart de măcar 15 puncte pentru vizitatori. Același american a fost atent în apărare și a putut scăpa singur spre coș pentru 65-80, moment în care prahovenii au cerut time-out, după o perioadă în care au marcat o singură dată. Bogdan Popa a scuturat plasă de la distanță pentru 72-82, la jumătatea actului, și răspunsul a venit automat din partea lui Jeremic, în timp ce diferența a rămas de peste 10 puncte în următoarele minute. Oaspeții au marcat și de data aceasta peste 90 de puncte în fața Ploieștiului, asemenea precedentelor două confruntări, și au închis partida din deschiderea etapei a 12-a cu scorul de 85 la 97.

Mladen Jerremic a fost MVP-ul partidei cu 30 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 5/7 de la distanță. Jakob Lowrance l-a urmat cu un double-double (21 de puncte, 11 recuperări), iar Goran Gajovic a contribuit cu 16 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Goran Martinic a lipsit din tabăra învingătorilor.

Cu excepția lui Carpenter, toți ceilalți titulari ai Petrolului au terminat în double digits. Veljko Brkic a condus lista marcatorilor pentru gazde (23 de puncte, 5 recuperări, 10/15 din acțiune), Reggie Johnson a adunat 18 puncte și 4 pase decisive, iar Bogdan Popa a stat cu 14 puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri.

Prahovenii (3-8 bilanț) vor avea parte de o pauză mai lungă și următorul meci îl vor disputa în preajma Crăciunului, la Focșani, în etapa a 14-a. CSM Târgu Mureș (6-4) se va duela tot cu formația vrânceană, dar în etapa a 13-a, pe teren propriu.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!