Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș se impune fără probleme în fața lui CSM Focșani

CSM Târgu Mureș se impune fără probleme în fața lui CSM Focșani

CSM Târgu Mureș a continuat seria rezultatelor bune din Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin și va fi pe podium în această ierarhie și după meciurile rămase de disputat în cadrul etapei a 13-a. Ardelenii s-au impus cu 87-58 sâmbătă (16.12) în fața celor de la CSM Focșani.

Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Focșani: Derryck Thornton Jr., Pavle Reljic, Dragoș Axinte, Luca Cârstea, Konstiantyn Anikiienko

Gazdele au condus în primele minute și Santa a făcut 6-2, după care pe un atac viitor a fost căpăcit de Anikiienko. Thornton Jr. a reușit să egaleze la jumătatea primului sfert în urma unei breșe găsite în defensiva Mureșului, moment după care în ambele tabere au apărut greșeli în situația de pe tabelă s-a modificat doar puțin. Lowrance a trecut pe la linia de fault pentru 11-6, iar de acolo diferența a devenit de cel mult 11 lungimi și actul inaugural s-a încheiat cu 17-8.

Jeremic a continuat seria încercărilor bune de la distanță în care a intrat CSM Târgu Mureș și a refăcut ecartul format din două cifre, iar Martinic a dus scorul la 23-10 cu o nouă triplă. Coconea a ratat o oportunitate foarte bună de a reduce din handicap și pe următorul atac CSM Focșani a comis fault ofensiv, Lowrance și Mureșan fiind cei care au ajutat gazdele să se ducă la +14. Mureșenii au ajuns la 30-16 la jumătatea celui de-al doilea sfert, Petrișor fiind autorul primei triple pentru oaspeți după 10 aruncări ratate și în curând diferența a scăzut la nouă puncte. Amfitrionii nu le-au permis vrâncenilor să vină la o diferență mai mică în minutele rămase până la pauză și tabela a indicat 40-23, după reușita lui Person pe sirenă aproape de la logo.

Gajovic a răspuns cu un coș de la distanță începutului mai bun de repriză secundă pentru CSM Focșani și Thornton Jr. a schimbat situația de pe tabelă pentru 45-30. În curând diferența a devenit de 20 de puncte, printr-o nouă reușită de la distanță a gazdelor și scorul a devenit 53-32 la jumătatea sfertului cu numărul trei. Martinic a dus ecartul la +23 cu două minute și jumătate rămase din acest parțial, iar de acolo CSM Târgu Mureș a păstrat un avantaj constant și perioada s-a încheiat cu tripla lui Anikiienko: 63-43.

Amfitrionii au pus cinci puncte pe tabelă în decurs de 45 de secunde și Avdic nu a greșit la linia liberelor pentru 68-45. Martinic și Santa au contribuit cu reușite din acțiune pentru depășirea bornei de 70 de puncte marcate de către gazde, iar Lowrance a dus procentajul din spatele arcului de cerc la peste 50% în urma reușitei de la 75-51. Până la încheierea jocului toți sportivii trecuți pe foaia oficială au putut evolua pentru gazde și scorul final a fost 87-58, rezultat care i-a adus lui CSM Târgu Mureș al treilea succes consecutiv în Liga Națională.

Goran Martinic a pus 18 puncte pe tabelă venind de pe bancă, Szabolcs Santa și Jakob Lowrance au avut câte 14, iar Goran Gajovic a încheiat cu 12.

Liderul lui CSM Focșani a fost Derryck Thornton Jr. cu 18 puncte și 6 recuperări, iar Konstiantyn Anikiienko (13 puncte, 6 recuperări) și Pavle Reljic (10 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri) au fost următorii în double digits. 

Vrâncenii (1-11 bilanț) o să deschidă etapa a 14-a cu un duel acasă în fața lui CSM Petrolul Ploiești, în vreme ce pe mureșeni (7-4) îi așteaptă o deplasare la Râmnicu Vâlcea.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!