Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Constanța se întâlnesc într-un joc din etapa a 10-a

CSM Târgu Mureș și CSM Constanța se întâlnesc într-un joc din etapa a 10-a

Cel de-al doilea meci de vineri, 24 noiembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin le va pune față în față pe CSM Târgu Mureș și CSM Constanța. Duelul din Conferința B contează pentru etapa a 10-a.

Ambele formații au pierdut ultimele jocuri din campionat, dobrogenii fiind însă în seria mai lungă de înfrângeri. CSM Constanța (3-4) nu a cunoscut gustul victoriei din 10 octombrie, într-un 79-78 acasă cu CSM Focșani, moment în urma căruia echipa lui Dan Fleșeriu a pierdut de patru ori la rând. Trupa de la malul Mării Negre va juca, la Târgu Mureș, după două săptămâni de la precedenta apariție oficială.

Mureșul are un bilanț echilibrat, cu 4 victorii și tot atâtea înfrângeri. Runda trecută a adus un eșec la două posesii diferență pentru jucătorii pregătiți de George Trif pe teren propriu, 81-85 împotriva lui FC Argeș. De altfel, CSM Târgu Mureș a obținut câte două victorii acasă și în deplasare, neavând până acum vreo zonă în care să se descurce mai bine în privința rezultatelor.

Meciul tur a adus un succes clar pentru CSM Constanța, 84-70, la capătul unei prestații de excepție pentru Bryan Griffin în cazul recuperărilor. Americanul din lotul dobrogenilor a terminat cu 18 recuperări, cifră care a rămas cea mai ridicată în actuala stagiune într-un meci de LNBM. Jorden Duffy (20 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări pentru Constanța) și Jonathan Person (13 puncte, 6 pase decisive, 6 recuperări pentru Mureș) au condus lista marcatorilor din cele două tabere.

Atât CSM Târgu Mureș, cât și CSM Constanța au jucători diferiți la principalele date statistice. Mladen Jeremic contribuie cu 15.4 puncte, Szabolcs Santa are 5.9 recuperări pe meci, iar Goran Martinic oferă 5.8 pase decisive în medie pentru mureșeni. De partea cealaltă, liderii sunt Cedric Henderson Jr. (15.4 puncte), Bryan Griffin (9.4 recuperări) și Jorden Duffy (6.0 pase decisive).

În special la trei puncte se remarcă echipele, Constanța având al doilea procentaj din campionat (39.5%), iar CSM Târgu Mureș beneficiază de 38.6%. La recuperări și la intercepții au probleme, ambele cluburi fiind în zona inferioară a clasamentului.

Duelul de la Târgu Mureș, din etapa a 10-a a Conferinței B, va avea loc vineri (24.11) începând cu ora 19.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!