Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Focșani luptă pentru evitarea retrogradării

CSM Târgu Mureș și CSM Focșani luptă pentru evitarea retrogradării

Ultimul duel al zilei de marți, 11 aprilie, în debutul playout-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin va avea loc la Târgu Mureș între echipa locală și CSM Focșani. Nou-promovata o să beneficieze de avantajul terenului propriu în această serie.

Mureșul a ratat clasarea pe locul 3 în grupa 11-18 în urma înfrângerii de pe terenul Stelei în ultima etapă a sezonului regulat și a terminat acea fază cu 9-5 bilanț. Focșaniul și-a asigurat locul 5 de ceva vreme, terminând faza secundă cu două victorii și per total a avut 7-7 bilanț.

În urmă cu aproape o lună s-au întâlnit cele două în campionat, jocul făcând parte din grupa 11-18. După ce Focșaniul s-a impus în tur cu 79-72 acasă, a venit rândul mureșenilor să se revanșeze și să triumfe pe teren propriu cu 97 la 75.

Cifrele țin cu echipa lui George Trif, care a fost printre echipele interesante în acest sezon, drept urmare CSM Târgu Mureș are a patra medie atât la puncte (82.6), recuperări (36.7), cât și la assist-uri (18.3). Nou-promovata stă foarte bine și la procentajul triplelor transformate (36.8%), în vreme ce Focșaniul este printre fruntașe în LNBM la recuperările ofensive (11.7) și intercepții (7.6).

Gazdele acestor două confruntări din playout au avut un parcurs reușit acasă, unde au pus probleme și formațiilor ajunse în playoff. Mureșul a terminat sezonul regulat cu 8-4 bilanț pe teren propriu și 3-9 în deplasare, Focșaniul fiind cu cifre ceva mai echilibrate, 5-7 acasă și 3-9 pe teren străin.

Anthony Mathis și Kevin Johnson conduc cele două formații în privința punctelor pe meci, Szabolcs Santa adunând aproape 8 recuperări în medie, iar Jordan Swopshire răspunde cu puțin peste 5. Jonathan Person ș Pavle Reljic au mediile cele mai bune la assist-uri.

Partidele de la Târgu Mureș vor avea loc pe 11 și 13 aprilie, de la ora 19.00. Ambele întâlniri o să fie live pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!