Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au început cu dreptul playout-ul Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au început cu dreptul playout-ul Ligii Naționale

CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu au reușit să câștige în debutul seriilor cu CSM Focșani, respectiv CSA Steaua București, gorjenii fiind capabili să învingă pe terenul bucureștenilor. Următoarele partide vor avea loc pe 13 aprilie, tot la Târgu Mureș și București.

 

Mureș: Goran Martinic, Anthony Mathis, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Focșani: Pavle Reljic, Kevin Johnson, Adika Peter-McNeilly, Victor Legosin, Ionuț Berceanu

Debutul întâlnirii a fost foarte echilibrat, cu ambele combatante la conducere și gazdele se duceau la două posesii (10-6) după ce Santa fusese găsit excelent în căciulă. Mureșul continua să pună puncte în plus pe tabelă și la 16-8 venea un time-out din partea vrâncenilor, primul sfert terminându-se cu 26-15 în favoarea echipei lui George Trif. Pentru o scurtă perioadă din debutul parțialului cu numărul doi a venit Focșaniul la o diferență dintr-o singură cifră, coșurile lui Lowrance și Mureșan ducând scorul la 33-19 și ecartul era de +15 la jumătatea sfertului. Gazdele au depășit chiar diferența înregistrată anterior, cu puțin peste două minute rămase până la pauză având 43-27 și ecartul avea să crească în continuare, CSM Târgu Mureș ajungând la un run de 15-0 și s-a mers la vestiare cu 53-27.

Mathis își continua seara excelentă și o ținea pe CSM Târgu Mureș la măcar 50% procentaj din spatele arcului de cerc cu reușita de la 61-32, gazdele mergând apoi la peste 30 de puncte în față cu liberele lui Santa. Petrișor scutura plasa pentru 65-42, CSM Focșani continuând să reducă apoi din deficit, Lowrance oprind momentele oaspeților și Mureșul avea 70-51 la finalul sfertului trei. CSM Focșani a forțat gazdele să ceară un time-out la 75-61, diferența menținându-se una formată din două cifre în continuare și în cele din urmă CSM Târgu Mureș s-a impus cu 98 la 73 în debutul acestei serii.

Anthony Mathis a totalizat 21 de puncte (4/7 de afară), 5 pase decisive și 3 recuperări, Szabolcs Santa a avut un double-double format din 20 de puncte și 10 recuperări, iar Goran Martinic a contribuit cu 19 puncte și 11 assist-uri.

Jordan Swopshire a avut 14 puncte și 5 recuperări pentru vrânceni, cu 3/6 de la distanță, următorii în double figures fiind Konstiantyn Anikiienko și Myles Thomas cu 13, respectiv 10 puncte.

Mureșul o să fie gazdă și în al doilea meci al seriei, pe 13 aprilie începând cu ora 19.00.

CSA Steaua: Branislav Vujadinovic, Luca Vasile, Karolis Babkauskas, Titus Nicoară, James Farr

Târgu Jiu: Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Două minute și jumătate au trecut până la prima reușită din acțiune, după ce ambele echipe își împărțeau perechile de aruncări libere, Stevenson mărind apoi ecartul la 1-6. CSM Târgu Jiu continua să se desprindă și avea 5-13 la mai bine de jumătate de timp trecut din primul sfert, steliștii începând apoi să recupereze din handicap și Farr puncta la 12-13, scorul la finalul primelor 10 minute fiind 16 la 15 în dreptul roș-albaștrilor. Cele două echipe au continuat să sufere la numărul punctelor marcate și Steaua avea 22-21 la un time-out pe care l-au cerut oaspeții aproape de jumătatea sfertului al doilea, Vasile punând apoi două posesii între printr-o reușită de afară. „Militarii” ajungeau la +8 prin tripla lui Vujadinovic (33-25), din acel avans rămânând doar două puncte la pauză, Stevenson stabilind scorul cu care se intra la vestiare, 35-33.

Gorjenii au ținut aproape și în sfertul al treilea, iar cu tripla lui Frye reveneau la conducere și Durham făcea 42-46. Vujadinovic replica din partea steliștilor, dar Stevenson avea și el un coș de la distanță și apoi ajungea la linia de fault (49-56), iar după 30 de minute scorul era 49-62, gazdele fiind fără punct în ultimele trei minute ale parțialului. Un singur coș a venit în mai bine de două minute de la debutul sfertului cu numărul patru (51-62), Steaua reducând apoi treptat și era 59-64 aproape la jumătatea acestui parțial, CSM Târgu Jiu distanțându-se la peste 10 puncte apoi și în cele din urmă a câștigat cu 68-76 în Capitală.

Shamiel Stevenson a avut 28 de puncte și 10 recuperări în această confruntare, Anthony Durham urmându-l cu 15 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări.

Branislav Vujadinovic și James Farr au fost liderii Stelei, primul contribuind cu 24 de puncte și 8 recuperări, iar cel din urmă cu 20 de puncte și 10 recuperări.

Meciul doi al seriei va avea loc tot la București, pe 13 aprilie începând cu ora 19.00.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!