Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș țintește al treilea succes consecutiv în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.10.2023

CSM Târgu Mureș țintește al treilea succes consecutiv în Liga Națională

Runda a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin ne propune un duel echilibrat în Conferința B. CSM Târgu Mureș primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924 într-o partidă programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18:00.

Ardelenii au avut un start lansat de sezon și au reușit să își câștige ambele meciuri organizate pe teren propriu în primul tur al Cupei României. Formația pregătită de George Trif a trecut de CSM Focșani și CSM Galați, terminând cu +26 la coșaveraj.

Debutul de campionat nu a fost cel mai fericit pentru mureșeni, care au început stagiunea de Liga Națională cu un eșec împotriva celor de la CSM Constanța, la malul Mării Negre. Gladiatorii din Tomis s-au impus cu 93-81.

Echipa a reușit să se redreseze rapid, reușind să obțină două victorii în următoarele două runde, împotriva celor de la CSM Petrolul Ploiești (93-81) și CSM Focșani (85-74). Goran Martinic a avut prestații foarte bune în ambele confruntări, terminând aproape de double-double în disputa de acasă cu prahovenii și în postura de cel mai bun marcator la deplasarea din Vrancea.

De altfel, veteranul este și cel mai bun pasator al echipei în debutul sezonului actual, el având o medie de 5.3 assist-uri. Pivotul Jakob Lowrance este principalul marcator pentru Târgu Mureș, cu 17.3 puncte pe meci, pe când la recuperări ierarhia este condusă de Szabolcs Santa, cu 8.3.

De cealaltă parte, CS Vâlcea 1924 nu s-a bucurat de o primire călduroasă în primul eșalon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Lupii Negri au început cu două eșecuri categorice anul, ambele în Cupa României, 71-86 cu CSU Sibiu și CSM Constanța.

Oltenii s-au reîntâlnit curând cu vulturii de la Sibiu, pierzând și de data aceasta la o diferență de două cifre, 78-91 în prima rundă de campionat. Și FC Argeș a dispus de vâlceni la un ecart în double-digits, 73-87, dar elevii lui Hristu Șapera au prins în sfârșit gustul victoriei.

În etapa anterioară, Vâlcea a primit vizita celor de la CSM Constanța și a reușit să își ia revanșa pentru eșecul din Cupa României. Profitând de accidentările adversarilor și de avântul creat de publicul care s-a bucurat să revadă echipa pe prima scenă a baschetului românesc, nou-promovata a câștigat cu 81-72.

Stephaun Branch este cel mai bun jucător al formației nou-promovate în debutul de sezon, el fiind atât liderul la puncte, cu 17 pe meci, cât și la pase decisive unde media sa este de 2.7. La recuperări, lider este Peter Olisemeka, cu 8.3.

Confruntarea dintre CSM Târgu Mureș și CS Vâlcea 1924 este programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!