Stiri Cupa României Masculin

CSM-U Oradea şi CSU Sibiu debutează în noul sezon cu un duel direct

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.09.2014

Cupa României

Optimi - Tur

Vineri, 26 septembrie - Ora 20:00

DigiSport 2

Arena „Antonio Alexe” - Oradea 

  Fişa meciului  

Arena bihoreană găzduieşte cel mai interesant meci, cel puţin din punct de vedere statistic, din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. CSM-U Oradea şi CSU Sibiu se întâlnesc pe malul Crişului Repede în prima manşă din această fază a competiţiei. Confruntarea va fi transmisă în direct de postul DigiSport 2, vineri, începând cu ora 20:00.

Finalistă în ediţia trecută a Cupei, vicecampioană naţională, gazdă în acest meci şi cu mai multe nume noi în lot, Oradea porneşte cu un uşor avantaj în prima manşă cu sibienii. De cealaltă parte, galben-albaştri au şi ei câteva nume noi în lot faţă de sezonul precedent, sezon în care au părăsit Cupa României prematur, încă din optimi. 

Strict raportat la ultimul meci de cupă a fiecărei formaţii, din lotul bihorenilor au dispărut nume precum Titus Nicoară, Sean Denison, Will Franklin sau Zarko Comagic şi au apărut jucătorii noi: Marcus Hatten, Ante Krapic, Adrian Guţoaia sau Mladen Pantic. De la ultimul meci în această competiţie a grupării de pe Cibin a trecut un an, iar de atunci echipa s-a despărţit Chris Lee, Devon Austin, Kyle Nelson şi Matija Ceskovic. În perspectiva noului sezon, în lotul lui Miodrag Perisic au sosit Brice Massamba, LeVar Seals, Slobodan Popovic sau Bubnic Drazen

În presezon, CSM-U Oradea a bifat nu mai puţin de 8 meciuri de verificare, din care 7 au fost adjudecate. De cealaltă parte, gruparea galben-albastră a susţinut tot 8 partide amicale, având în tot acest timp un bilanţ de 5 victorii, 2 înfrângeri şi un meci întrerupt din cauza unor incidente. 

Întâlnirea de mâine va consemna cel de-al 20-lea meci direct în care s-au duelat Oradea şi Sibiul. Şi din acest punct de vedere se poate constata echilibrul dintre cele două echipe. Din 2005 şi până în prezent, echipa din Sala Transilvania şi-a adjudecat 19 vctorii în faţa orădenilor, în timp ce roş-albaştri s-au impus de 9 ori. În ediţia trecută din Liga Naţională, echipele pregătite de Cristian Achim şi Miodrag Perisic s-au întâlnit de 2 ori, fiecare reuşind să învingă în partida din deplasare: Sibiu vs. Oradea 74-91, respectiv Oradea vs. Sibiu 75-84. 

Totuşi, de această dată, înaintea dublei cu Sibiul, bihorenii se confruntă cu probleme de lot. Trei dintre jucătorii de bază ai echipei sunt indisponibili cel puţin pentru primul meci. Conform managerului Şerban Sere, Adrian Guţoaia este încă accidentat la genunchi, Ante Krapic are mâna de aruncare imobilizată, iar Vujadin Subotic se confruntă cu probleme musculare, fiind incertă disponibilitatea pentru acest meci. De partea cealaltă, oficialii CSU Atlassib au anunţat că Massamba se confruntă cu o accidentare ce îl va ține departe de teren.

*Foto: Roby Boros Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!