Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari ajunge la zece victorii consecutive în Liga Națională

CSO Voluntari ajunge la zece victorii consecutive în Liga Națională

CSO Voluntari s-a impus în primul meci de pe teren propriu în anul 2022, scor 94-87 cu CSM Târgu Jiu, duminică seara (30.01) în cadrul etapei a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Voluntariul nu s-a putut baza pe Malcolm Lee și Ousmane Barro în acest meci, lipsind de pe banca tehnică și antrenorul Sasha Ocokoljic, din cauza unor probleme de sănătate.

Dan Ioan i-a trimis parchet la început pe Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Thompson, în vreme ce Jordanco Davitkov a replicat cu un prim 5 alcătuit din Ilie, Troupe, Morgan, Ahmed și Allen.

Vlad Moldoveanu a deschis scorul, după ce l-a bătut într-o situație de unu-la-unu pe Morgan, replica din partea gorjenilor venind cu două aruncări precise de la distanță (6-2). Vasiliauskas a punctat și el din spatele arcului de cerc, Allen păstrând un avans de trei puncte pentru Târgu Jiu (8-5), înainte ca același conducător de joc lituanian al Voluntariului să egaleze, 8-8. Morgan avea să scuture plasa pentru a treia încercare precisă a gorjenilor în sfertul inaugural din spatele arcului de cerc și Allen a refăcut un ecart de două posesii, 15-10, run-ul formației lui Jordanco Davitkov prelungindu-se la 10-0 și se ajungea la 20-10. Ahmed a ratat șansa unui three-point play, dar Allen a urcat diferența la 13 puncte, cu două reușite la rând din paint (26-13), Vasiliauskas strângând scorul la 28-20 cu două reușite de la distanță, scor cu care s-a terminat sfertul inaugural, după ce oaspeții au condus și cu +14 la un moment dat.

Ilfovenii au pus șase puncte la rând prin Thompson, pivotul irosind în această perioadă și o aruncare liberă (28-26), seria Voluntariului fiind oprită de reușita lui Morgan, 30-26. CSM Târgu Jiu a rămas constant la o posesie în față pe următoarele atacuri, Gotcher scuturând plasa, mai întâi pentru egalare (34-34), și apoi la 37-34. Ilfovenii au continuat să arunce precis din spatele arcului de cerc și Vida a mărit diferența la două posesii (40-34), Vasiliauskas fiind faultat pe aruncare și a reușit să transforme trei libere pentru 43-34. CSM Târgu Jiu a recuperat din deficit, 43-39, Morgan pierzând o posesie importantă și Badiu a finalizat după intercepție, gorjenii reușind totuși vină la două puncte în spate pe finalul primei reprize, 45-43.

Asemenea sfertului secund, și al treilea parțial l-au început mai bine gazdele, iar Moldoveanu a urcat scorul la 50-43, Morgan răspunzând tot cu o triplă (50-46). CSM Târgu Jiu a venit la o posesie în urmă, 52-49, dar amfitrionii au pus cinci puncte la rând și s-a ajuns la 57-49, încercarea de la semi-distanță venită din partea lui Moldoveanu fiind precisă ulterior pentru 59-51. Allen a înscris cu panoul și vizitatorii veneau la 62-58, Gotcher fiind faultat pe o încercare de la distanță, dar a irosit două libere, Berculescu și Ahmed reducând diferența la o posesie, cel din urmă cu un coș pe sirenă, 66-65.

Porter Troupe a punctat pentru 67-66 și Târgu Jiu revenea la conducere pentru câteva secunde, până la lay-up-ul reușit de Woods, același Troupe transformându-și ambele aruncări libere pentru 69-68. Eric Thompson a fost și el faultat pe aruncare și n-a ratat punctul suplimentar de la libere, Moldoveanu pătrunzând pentru alte două puncte, 75-71, înainte ca Ahmed să vină cu replica din spatele arcului de cerc. Deținătoarea Cupei României s-a desprins la 82-74 după un time-out cerut de oaspeți, Troupe și Ahmed înjumătățind diferența (84-80), dar Gotcher a răspuns tot cu o triplă și s-a refăcut un ecart de trei posesii, 87-80. David Vida și-a dus echipa la +10, scor 92-82 cu puțin sub trei minute până la final, în cele din urmă ilfovenii impunându-se cu 94-87.

CSO Voluntari ajunge la 12-1 bilanț în Liga Națională și o să joace pe 2 februarie meciul restant cu CSA Steaua București din etapa a 13-a. CSM Târgu Jiu coboară la 5-12 și o să primească vizita lui Dinamo București în weekend-ul următor.

Eric Thompson Jr. și Toddrick Gotcher au contribuit cu 21 de puncte fiecare, primul trecându-și în cont și 10 recuperări, iar Sarunas Vasiliauskas a fost următorul marcator pentru CSO Voluntari, cu 20 de puncte (5/8 de la distanță). Kevin Allen a terminat încă un meci în Liga Națională cu double-double (23 de puncte, 15 recuperări), secondat de Malik Morgan (22 de puncte, 6 recuperări) și Porter Troupe (19 puncte, 6 assist-uri).

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!